Navigacija
Viber X logo

Prorektorka Pantelić Babić na Generalnoj skupštini UNIADRION mreže

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Kristina Pantelić Babić,  14. maja 2024. godine, prisustvovala je sjednici Upravnog odbora i Generalnoj skupštini UNIADRION mreže, na kojima je bilo riječi  o aktivnostima u prethodnom periodu i o planovima za 2024. i 2025. godinu.

Na Generalnoj skupštini usvojen je prijedlog budžeta za 2024. godinu kao i finansijski izveštaj za rad 2023. godine, razgovarano je o predsjedavajućem UNIADRION mreže za period jun 2025 – maj 2026 iz Sjeverne Makedonije, kao i o drugim aktivnostima predviđenim dnevnim redom.

U nastavku programa članovi Upravnog odbora i Generalne skupštine imali su priliku da u prostorijama Privredne komore prisustvuju svečanom potpisivanju Splitske deklaracije o očuvanju i promociji mediteranskog načina ishrane u jadranskom i jonskom regionu: Blagostanje, održivost i kultura.

Prorektorka je razgovarala sa kolegama iz UNIADRION mreže o daljoj saradnji i prednostima koje donosi aktivno učešće u ovoj međuuniverzitetskoj mreži u kojoj je Univerzitet u Banjoj Luci višedecenijski aktivni član i učesnik, kao i o potencijalnim zajedničkim projektima.

Inače, UNIADRION mreža osnovana je 2000. godine u Raveni i od tada u svom radu podstiče saradnju univerziteta jadransko-jonskog regiona kroz zajedničke projekte, obuke i studije. Trenutno broji 53 univerziteta člana mreže iz deset zemalja, uključujući i Univerzitet u Banjoj Luci.

Nešto ranije, odnosno od 8. do 10. maja prof. Pantelić Babić boravila je i na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Splitu gde je prisustvovala Rektorskoj konferenciji iz oblasti Plave ekonomije i svečanom otvaranju studentske konferencije na temu nauke i sporta (ST-CongreSS – Students' CongreSS of Science and Sport).

Svečanom otvaranju Rektorske konferencije prisustvovao je rektor Univerziteta u Splitu prof. dr Dragan Ljutić,  rektori, prorektori i dekani kao i izaslanici rektora partnerskih univerziteta iz UNIADRION mreže.

Tako je prorektorka Pantelić Babić 9. maja prisustvovala svečanom otvaranju Studentske konferencije o nauci i sportu (ST-CongreSS – Students' CongreSS of Science and Sport). Na studentskom kongresu učestvovao je veliki broj studenata članova partnerske evropske univerzitetske mreže SEA-EU, preko 200 studenata Univerziteta u Splitu i studenti partnerskih univerziteta, među njima i studenti Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14322/kpb1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14322/kpb2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14322/kpb3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14322/kpb4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14322/kpb5.jpg