Navigacija
Viber X logo

Univerzitet u Banjoj Luci predstavljen u Pečuju

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Delegacija Univerziteta u Banjoj Luci učestvovala je 7. maja 2024. godine na predstavljanju visokoškolskih ustanova iz Bosne i Hercegovine u mađarskom gradu Pečuju.

Ovaj događaj u organizaciji Univerziteta u Pečuju, jednog od vodećih univerziteta u Mađarskoj, bio je prilika za uspostavljanje bliže saradnje kroz razmjenu osoblja, znanja i iskustava, posebno u oblasti strateške internacionalizacije visokog obrazovanja i savremenog pristupa nastavnom procesu.

Domaćin događaja bio je rektor Univerziteta u Pečuju prof. dr Atila Mišeta, a predstavljanju visokoškolskih ustanova, uključujući predstavnike Univerziteta u Tuzli, Univerziteta u Sarajevu i Sveučilišta u Mostaru, prisustvovala je i ambasadorka Bosne i Hercegovine u Mađarskoj Biljana Gutić Bjelica.

Takođe, delegacija Univerziteta u Banjoj Luci, koju su činili prorektorka za nastavu, studentska pitanja i kvalitet prof. dr Milica Balaban, prorektor za ljudske i materijalne resurse prof. dr Dalibor Kesić i dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Ranko Škrbić, tokom boravka u Mađarskoj posjetila je i Medicinski fakultet Univerziteta u Pečuju, gdje je dogovorena konkretna saradnja u oblasti medicine i biomedicinskih istraživanja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14303/IMG_4641.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14303/IMG_4640.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14303/IMG_4642.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14303/IMG_4639.jpg