Navigacija
Viber X logo

Studenti će dobiti vešeraj

KonkursiUniverzitet u Banjoj Luci
Veliki problem studenata smještenih u studentskim centrima Univerziteta u Banjaluci predstavlja nedostatak veš-mašina.

Studenti su prisiljeni da veš peru ručno, suše ga na prozorima ili da vikendom kući nose prljavu odjeću i posteljinu.

"S obzirom na to da se bliže ispitni rokovi, sve rjeđe odlazimo kućama, pa pranje posteljine predstavlja naporan posao", tvrde studenti.

Ovaj problem bi do početka oktobra trebalo da bude riješen jer će Ministarstvo prosvjete i kulture RS izdvojiti sredstva za nabavku veš-mašina, koje će biti smještene u Studentskom kampusu "Nikola Tesla", saopšteno je iz ovog kampusa.

"Jedan dio toaleta, u prizemlju studentskog paviljona dva, biće preuređen i pretvoren u praonicu za veš. Mašine za pranje sadržavaće deterdžent i sve što je potrebno za pranje, a studenti će ih koristiti kupovinom žetona", rekao je Milan Komljenović, direktor Studentskog centra.

Planirano je da praonica bude veličine 40 metara kvadratnih.

Iako će ih studenti moći samostalno koristiti, u praonici će se svakodnevno nalaziti radnik Studentskog centra.

U istim mašinama studenti će moći osušiti oprani veš i sve to po veoma povoljnim cijenama, prilagođenim njihovim mogućnostima ali i troškovima pranja, najavio je Komljenović.

"Zaista s nestrpljenjem iščekujem otvaranje praonice jer više neću morati nositi prljavu odjeću i posteljinu s jednog na drugi kraj grada. Živim u Trebinju, pa pošto rijetko idem kući veš perem kod drugarice koja stanuje privatno", kazala je Mirjana Bajčetić, stanar Studentskog centra.
Studentima fitnes centar

Pored vešeraja, prvi i drugi paviljon Studentskog centra do oktobra bi trebalo da dobiju i fitnes centar. Prostor, koji se još od prošle godine uređuje za fitnes centar, veličine je 100 metara kvadratnih i tokom ljeta dobiće i potrebnu opremu. Kao i veš-mašine, i opremu za menzu i fitnes centar finansiraće Ministarstvo prosvjete i kulture. Korištenje fitnes centra će biti naplaćivano, ali za studente će postojati određeni popusti.