Navigacija
Viber X logo

Konkurs za amaterske i kratke filmove u okviru "Green fest 2014"

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Centar za unapređenje životne sredine koji u saradnji sa Domom omladine Beograda, i uz pomoć Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda i kompanije Lenovo, od 29. do 31. oktobra oraganizuje 5. međunarodni festival zelene kulture “Green Fest”, raspisao je konkurs za amaterske i kratke filmove na temu životne sredine.



Na konkurs za amaterski film se mogu prijaviti radovi samo ako su snimljeni, u potpunosti, amaterskom tehnikom: snimci napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom i amaterskom video kamerom. U okviru ove kategorije biće dodijeljene nagrade u tri starosne kategorije: do 18, od 18 do 27, i preko 27 godina, kao i specijalna nagrada Grada Beograda - Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Program kratkog filma je namijenjen svim profesionalcima iz oblasti kinematografije koji se bave temama prirode, životne sredine i ekologije. Nagrade će biti dodijeljene za dva najbolja kratka filma. Nagrade za pobjednike, u okviru obje kategorije, je obezbijedila kompanija Lenovo.

Konkurs je otvoreni do 26. septembra 2014. godine.

Spisak filmova koji su ušli u selekciju za neku od vrijednih nagrada festivala biće objavljen 15. oktobra na zvaničnoj internet stranici Festivala (www.greenfest.rs) gdje se nalazi i kompletna konkursna dokumentacija.

Međunarodni festival zelene kulture „GREEN FEST“ je najveća "zelena" manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se održava svake godine. Tokom prethodne četiri godine, na konkurse za kratke i amaterske filmove je stiglo više od 370 filmova sa svih kontinenata, održano preko 80 radionica za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, te predstavljeno preko 60 izlagača i umjetnika, sa ukupnom posjetom od preko 25000 građana.

Prijava za GREEN SCREEN FEST 2014
Filmski konkurs - GREEN SCREEN FEST 2014

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3478/green-fest-00.jpg