Navigacija
Viber X logo

Poziv za podnošenje aplikacija za dodjelu stipendija Vlade Mađarske

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

U sklopu Programa obrazovne i kulturne saradnje, za period 2014-2016, između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva ljudskih resursa Mađarske, objavljen je drugi poziv za podnošenje aplikacija za dodjelu stipendija u akademskoj 2014/2015 godini (drugi semestar).

Kako je navedeno u pozivu mađarskog Balassi Instituta za stipendije, za akademsku 2014/15 godinu (drugi semestar) dostupne je ukupno 45 stipendija: 20 stipendija za I i II ciklus studija iz oblasti agrikulture i prirodnih nauka, 21 stipendija za I i II ciklus studija tehničkih, tehnoloških i ekonomskih nauka, te 4 stipendija za doktorski studij na engleskom jeziku iz svih oblasti studija.

Krajnji rok za dostavu aplikacija elektronskim putem (na adresu: branka.avdibegovic@mcp.gov.ba ), je 09. novembar.

Prijave obavezno treba poslati i poštom do 10. novembra 2014. godine (prema poštanskom žigu) na adrese: Balassi Institute, Hungarian Scholarship Board Office, 1519 Budapest Pf. 385, Hungary i Ministarstvo civilnih poslova BiH, Sektor za obrazovanje, Trg BiH 3, 71000 Sarajevo.

Aplikacije moraju biti na engleskom jeziku. Nepotpune i neblagovremeno dostavljene aplikacije neće biti uzete u obzir, a krajnju selekciju aplikacija vršit će mađarska strana.

COURSES FOR Bosnia-Herczegovina

STIPENDIUM HUNGARICUM SCHOLARSHIP PROGRAM

APPLICATION FORM (2014)

STIPENDIUM HUNGARICUM PROGRAM-en

STIPENDIUM HUNGARICUM PROGRAM-sr


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3695/stipendium_hungaricum-2.png