Navigacija
Viber X logo

Univerzitet u Banjoj Luci na 21. sajmu knjige “Banja Luka 2016”

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Univerzitet u Banjoj Luci predstavio je svoju izdavačku djelatnosti na 21. međunarodnom sajmu knjige “Banja Luka 2016”, svečano otvorenom 13. septembra  2016. godine u dvorani Borik u Banjoj Luci, u organizaciji Glasa Srpske.

Učestvujući treću godinu zaredom kao samostalni izlagač, Univerzitet se na ovoj književnoj smotri čitalačkoj publici predstavio sa 217 različitih publikacija među kojima je najviše udžbenika, ali su zastupljene i monografije,  zbornici radova, naučni časopisi i druge publikacije.

Publikacije koje su izložene na univerzitetskom štandu su iz raznih naučnih oblasti počevši od prirodnih nauka, inženjerstva i tehnologije, preko medicine i poljoprivrede do izdanja iz oblasti društvenih i humanističkih nauka, a riječ je uglavnom o izdanjima novijeg datuma. 

Kako je pojasnio stručni saradnik Univerziteta za izdavačku djelatnost Dušan Vrućinić, iz godine u godinu primjetno je povećano interesovanje posjetilaca  sajma, kao i kupaca  za izdanja našeg Univerziteta. Vrućinić je dodao da je tome svakako doprinijela i sve bogatija ponuda izloženih publikacija koja je opet rezultat pojačane izdavačke djelatnosti na Univerzitetu i poklanjanja veće pažnje izdavaštvu, kako kroz donošenje akata iz ove oblasti tako i kroz veća izdvajanja za izdavačku djelatnost.

Na sajmu je promovisana  i Monografija „40 godina Univerziteta u Banjoj Luci“ koja je prvi put predstavljena javnosti  na prošlogodišnjem jubilarnom 60. sajmu knjiga u Beogradu.  Pažnju posjetilaca privukla je  i video-projekcija istoimenog filma u kojem je predstavljen  razvojni put Univerziteta i rezultati ostvareni na nastavnom, naučnom i istraživačkom planu tokom protekle četiri decenije.

Priliku da razgledaju štand ili da kupe neku od publikacija izloženih na štandu Univerziteta, posjetioci Međunarodnog sajma knjige „Banja Luka 2016“,  imaće do 19. septembra do kada traje ova književna smotra.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5659/prva.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5659/IMG_3027.JPG