Navigacija
Viber X logo

Konkurs za stipendije Ambasade Italije

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Ambasada Italije u Sarajevu raspisala je konkurs za dodjelu novčanih stipendija Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje (MVPMS) Italije za studente,  državljane BiH i Italija ne sa prebivalištem u BiH (IRE), za studij u Italiji tokom 2017/2018 akademskegodine.

(Bando -http://www.esteri.it/mae/resource/doc/2017/03/bando_a.a_2017_2018.pdf

Call for applications -http://www.esteri.it/mae/resource/doc/2017/03/bando_a.a_2017_2018_en.pdf

Stipendije se dodjeljuju za pohađanje sljedećih nivoa univerzitetskih studija: magistarski studij ( I godina integriranog magistarskog studija ili studij 2. ciklusa), studij mastera I ili II nivoa, doktorski studij, specijalistički studij (osim za medicinske discipline), studijski projekt i sumentorstva, studij pri visokoborazovnim institucijama za umjetnost i muziku (AFAM), studij pri Međunarodnoj školi za izradu violina u Kremoni, pri Školi za visoko obrazovanje i studij Vrhovnog instituta za konzervaciju i restauraciju (ISCR), pri Nacionalnoj školi za film, te za napredne kurseve iz italijanskog jezika i kulture (tromjesečne) i za kurseve usavršavanja/obuke za profesore italijanskog jezika (jednomjesečne).

Kandidature se podnose isključivo on-line, pristupajući portalu za stipendije putem internet stranice MVPMS-a:  https://borseonline.esteri.it/BorseOnLine/Default.aspx do ponoći 10. maja 2017.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem stranice http://www.esteri.it/mae/it/ministero/servizi/stranieri/opportunita/borsestudio_stranieri.htmlili pri Uredu za kulturu Ambasade Italije u Sarajevu (e-mail:culturale.ambsarajevo@esteri.it).

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6477/anagrafe__1_.jpg