Navigacija
Viber X logo

Održan  Sajam stipendija, praksi i zapošljavanja

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Kako bi se upoznali sa mogućnostima stipendiranja, te obavljanja prakse i dolaska do posla, za studente našeg Univerziteta, u okviru manifestacije „Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci“, 26. aprila organizovan je Sajam stipendija, praksi i zapošljavanja.

Na pomenutom događaju upriličenom na Platou SC „Nikola Tesla“ učestvovalo je 15 fondacija, udruženja, zavoda i drugih vladinih i nevladinih organizacija, a  prvi ovakav sajam u organizaciji Studentskog parlamenta UNIBL otvorio je rektor prof. dr Milan Mataruga.  

Rektor je istakao da je ovo dobra prilika da studenti na jednom mjestu dobiju informacije o mogućnostima stipendiranja koje nude kako ministarstva i druge domaće institucije i fondacije, tako i one međunarodne, a koje značajno mogu pospješiti međunarodnu mobilnost naših studenata.  Rektor je dodao da je  opredjeljenje Univerzitata u Banjoj Luci  da sa drugim univerzitetima potpisuje sporazume koji bi, po principu reciprociteta, omogućili našim studentima da dio svog studija  provedu na drugim univerzitetima, kao i njihovi studenti na našem Univerzitetu.

Takođe, rektor je dodao da je Sajam dobra prilika za studente da se upoznaju  i sa mogućnostima obavljanja prakse i volontiranja, te podsjetio da će 27. aprila biti potpisan Sporazuma o saradnji sa Gradom Banja Luka, čijim zaključivanjem će biti stvorene pravne pretpostavke za realizaciju Projekta studentske prakse i volontiranja u Gradskoj upravi i gradskim institucijama, ustanovama i preduzećima.

Marija Puljarević, sekretar Studentskog paralamenta Univerziteta u Banjoj Luci i koordinator Sajma stipendija, praksi  i zapošljavanja je naglasila da će Sajam studentima pružiti niz korisnih informacija  o institucijama i organizacijama koje nude stipendije i prakse, kao i o načinu apliciranja, te izrazila očekivanje da će mnogima ovaj događaj otvoriti nove prilike koje će iskoristiti u svrhu ličnog usavršavanja i napredovanja, kako u toku tako i nakon studija na našem Univerzitetu.

Na sajmu su, između ostalih, učešće uzeli: Fondacija ,,Dr Milan Jelić'' , Ministarstvo prosvjete i kulture, Džob klub koji djeluje u sklopu Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Konrad Adenauer fondacija, AIESEC Banja Luka, Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine (SaMSIC Banja Luka), AEGEE Banja Luka , StuDent-praksa studenata stomatologije, zatim Work and Travel Experience, te mnogi drugi.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6485/IMG_6541.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6485/IMG_6500.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6485/IMG_6519.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6485/IMG_6522.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6485/IMG_6528.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6485/IMG_6546.JPG