Navigacija
Viber X logo

Uspješno okončana obuka u okviru Kriminalističko – forenzičke klinike

Univerzitet u Banjoj LuciPravni fakultetOpšte

Podjelom certifikata studentima, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci uspješno je završen ovogodišnji rad Kriminalističko – forenzičke klinike. Samo 20 najboljih studenata uglavnom sa četvrte godine studija koji su odslušali i položili grupu predmeta iz krivično-pravne oblasti, imali su priliku da u ljetnjem semestru ove akademske godine u okviru  Kriminalističko-forenzičke klinike slušaju predavanja i učestvuju u vježbama koje su izvodili istaknuti teoretičari i praktičari iz ove oblasti.

„Interes studenata za učešće u radu ove Klinike bio je ogroman. Inače, ovo je druga generacija studenata Pravnog fakulteta koja je uspješno okončala teorijsku i praktičnu obuku u  Kriminalističko -forenzičkoj klinici. Ranije smo devet godina zaredom imali neki sličan oblik praktičnog osposobljavanja studenata u okviru nastavnog predmeta Krivično procesno pravo“, rekao je akademik prof. dr Miodrag Simović, koji je jedan od  voditelja Kriminalističko-forenzičke klinike.

Voditelji Klinike, akademik Simović i doc. dr Mile Šikman, najavili su da će naredne generacije naših studenata, polaznika ove klinike imati priliku da se upoznaju i sa nekim novim tehnikama za otkrivanje i rasvjetljavanja čak i najtežih krivičnih djela.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6693/IMG_2123.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6693/IMG_2129.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6693/IMG_2141.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6693/IMG_2139.JPG