Navigacija
Viber X logo

Realizacija  projekta „RevolutiON 2017“ u organizaciji AIESEC Banja Luka

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Omladinska organizacija AIESEC Banja Luka, u periodu od 31.7. do 11.9.2017. godine, realizuju  projekat „RevolutiON 2017“. Cilj projekta „RevolutiON 2017“ je omogućiti djeci i mladima da svoje slobodno vrijeme tokom ljeta provedu kvalitetno, zanimljivo i kreativno, te im istovremeno  približiti različite kulture i običaje. U Banjoj Luci je trenutno pet praktikanata, stranih studenata iz Belgije, Njemačke, Kine, Turske i Azerbejdžana. Oni tokom ovih šest sedmica obavljaju svoju volontersku praksu, radeći sa djecom i mladima u UG “Nova generacija“, dok su tokom avgusta vodili radionice na otvorenom u okviru manifestacije „Kreativni avgust“, koju organizuje UG „Zdravo da ste“. 

Banjalučka omladina imala je mogućnost da uživa u radionicama fotografije, u učenju kineskog pisma, u lutkarskim radionicama, sportskim aktivnostima, a pored ovih aktivnosti organizovanih od strane stranih studenata, tu su bile i mnoge druge aktivnosti realizovane od strane banjalučkih volontera. Jedna od njih je i sajam kultura „Global village“, organizovan na obalama Vrbasa gdje se predstavilo 17 studenata iz 11 različitih država. AIESEC Banja Luka je taj događaj organizovao zahvaljujući saradnji sa Komitetom za međunarodnu razmjenu studenata Medicine SaMSIC, UG “Zdravo da ste“, te Kulturno - umjetničkom društvu „14 februar“. Sajam kultura omogućio je svim prisutnim da uživaju u muzici, tradicionalnoj hrani i piću, te da se bolje upoznaju sa kulturom i običajima stranih studenata.

Tokom njihovog boravka u Banjoj Luci strane studente je primio prorektoru za kadrovske i materijalne resurse Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Luka Kecman, koji im je predstavio najveći Univerzitet u Srpkoj, te ih upoznao sa ovdašnjim obrazovnim sistemom.

Treba naglasiti da realizacija projekta „RevolutiON 2017” ne bi bila moguća bez podrške Univerziteta u Banjoj Luci, koji je stranim studentima obezbijedio smještaj u Studentskom centru „Nikola Tesla“.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6860/IMG_9811.jpg