Navigacija
Viber X logo

Počinje konferencija "Studenti u susret nauci"

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na konferenciji za medije održanoj u zgradi Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci najavljen je početak desete po redu studentske naučno – stučne konferencije "Studenti u susret nauci" StES 2017. Deseta naučno – stručna konferencija StES – "Studenti u susret nauci" biće održana od 27. do 30. novembra 2017. godine na Univerzitetu u Banjoj Luci i okupiće 160 aktivnih i pasivnih učesnika iz zemlje i regiona.

Predsjednica Organizacionog odbora ovogodišnje konferencije, Marija Puljarević izjavila je tom prilikom kako StES iz godine u godinu okuplja sve više učesnika i da postaje jedna od najznačajnijih aktivnosti Univerziteta u Banjoj Luci a koju realizuje Studentski parlament.

“Ovogodišnja konferencija okupiće studente iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Madjarske, Španije i brojnih drugih zemalja i predstavlja jednu od vodećih studentskih naučnih konferencija u našem regionu. I ove godine takmičenja će se održati u 6 naučnih oblasti i to: društvene, prirodne, humanističke, medicinske, biotehničke i poljoprivredne nauke i tehnologija i inžinjerstvo.

Pored takmičenja, ove godine svi učesnici imaće priliku da u zajedničkom turističkom obilasku bolje upoznaju naš grad, da učestvuju na panel diskusijama, radionicama, a za svako veče pripremljene su i zabave”, istakla je ona. V.d. rektora Univerziteta u Banjoj Luci i predsjednik ovogodišnjeg Naučnog odbora konferencije, prof. dr Radoslav Gajanin osvrnuo se na značaj niverziteta u organizaciji ove konferencije kao i o ulozi profesora koji sa svojim studentima rade na izradi naučnih radova koji se prezentuju na takmičenjima u okviru konferencije.

”Od velike je važnosti i značaja za studente da se bave naučnim radom. Izrada radova i učešće na ovakvim manifestacijama pruža im nevjerovatnu priliku da se ostvare, pokažu i dokažu, da budu aktivni u svom studiranju ali i da za svoj trud i rad budu adekvatno i nagradjeni.

Prilikom izrade radova, studenti se, zajedno sa svojim mentorima, bolje upoznaju sa metodologijom i principima izrade naučnih radova i aktivno promišljaju o temama koje obrađuju. U toj misiji Univerzitet u Banjoj Luci će svojim studentima uvijek biti na raspolaganju i glavni oslonac u radu” naglasio je Gajanin.

Konferencija počinje u ponedjeljak, 27. novembra svečanom ceremonijom otvaranja koja je zakazana za 11 časova u amfiteatru Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7137/stes-2017.jpg