Navigacija
Viber X logo

Pravni fakultet: Održan međunarodni naučni skup

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na  Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, 4. novembra 2017. godine održan je  međunarodni naučni skup  o temi ''Ustav i izazovi ustavnog razvoja u složenim državama''.  

Prigodnom besjedom ovaj naučni skup otvorio je dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Željko Mirjanić i tom prilikom najavio da će ovaj Fakultet u narednom periodu organizovati više naučnih skupova sa međunarodnim učešćem koji će imati za temu naš pravni život i naša stvarnost. 

Učesnicima su se obratili i rektor Univerziteta  u Banjoj Luci prof. dr Milan Mataruga i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.

Učesnike ovog naučnog skupa iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i nekih drugih država iz regiona prigodnim riječima pozdravio je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Uvodno izlaganje imao je predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović. Govorio je o temi pod naslovom „Razvoj ustava i ustavnosti u složenim državama u svijetu i kod nas“.

Nakon izlaganja prispjela 24 referata, ovaj naučni skup završen je diskusijom i usvajanjem zaključaka.  

Naučni skup organizovao je Pravni fakultet povodom 25. godišnjice od donošenja Ustava Republike Srpske i 42. godišnjice Univerziteta u Banjoj Luci.

Pravni fakultet
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7067/pravni-fakultet-naucni-skup.jpg