Navigacija
Viber X logo

Sastanak v.d. rektora i predsjednice Vlade RS

Opšte

Vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Radoslav Gajanin, sastao se 15. decembra 2017. godine sa predsjednicom Vlade RS Željkom Cvijanović.

Na sastanku koji je održan u kabinetu predsjednice Vlade RS, razgovarano je o o stanju na Univerzitetu i planovima u narednom periodu.

Sagovornici su izrazili spremnost da zajednički rade na unapređenju rada, s ciljem iznalaženja najboljih i najkvalitetnijih rješenja na Univerzitetu.

Tokom sastanka, vršilac dužnosti rektora Univerziteta upoznao je predsjednicu Vlade sa preduzetim mjerama na sanaciji šteta u Studentskom centru „Nikola Tesla“ prouzrokovanim vremenskim neprilikama, te ocijenio da su adekvatnim i pravovremenim reagovanjem Vlade, odnosno resornog ministarstva i Univreziteta spriječene veće posljedice.

Predsjednica Cvijanović je ovom prilikom istakla da Vlada Srpske podržava zahtjeve studenata koji se odnose na povećanje broja domaćeg nastvanog kadra kroz zapošljavanje asistenata i smanjenje broja gostujućih profesora, čime bi se obezbijedilo podizanje kvaliteta nastave i nastavnog kadra.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Vlade Republike Srpske i ministar pravde Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić, te prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Banjoj Luci  prof. dr Luka Kecman i finansijski direktor Univerziteta u Banjoj Luci Duško Lazić.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7220/20171216_185203.jpg