Navigacija
Viber X logo

Stipendije za studiranje u Azarbejdžanu

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Od 1. novembra 2017. godine otvoren je poziv za 700 mjesta na svim programima na Azarbejdžanskoj diplomatskoj akademiji (ADA).

Od 2009 godine, ADA Univerzitet nudi međunarodnu stipendiju Alimardan Topchubashov, kako bi se studentima širom svijeta omogućilo vrhunsko međunarodno obrazovanje i obuka u području upravljanja. Pozivaju kandidate koji su motivisani da služe društvenim interesima da se prijave za ove stipendiju do 5. aprila 2018. godine. 

Za stipendiju se mogu prijaviti svi strani studenti koji su upisani na nekom od dodiplomskih i diplomskih programa na ADA Univerzitetu.

Stipendija pokriva samo troškove školarine i može se obnavljati svakog semestra za vrijeme cijelog trajanja studija pod uslovom da je zadovoljen traženi prosjek ocjena. 

Od korisnika stipendije se očekuje da sami pokrivaju sve ostale troškove studiranja uključujući plaćanje smještaja, knjiga, studentskih naknada i komunalija.

Azerbejdžanska diplomatska akademija je osnovana 2006. godine pri Ministarsvu spoljnih poslova u svrhu pružanja obuke diplomatama i državnim službenicima. Obrazovna institucija se ubrzano širila kako bi se pratio opšti razvoj države u kojoj je osnovana, razvivši se u Univerzitet koji je mogao da ponudi dodiplomske i diplomske studije sa nastavom na engleskom jeziku u četiri svoje škole vezane za oblasti - javni i međunarodni odnosi, biznis, obrazovanje, informacione tehnologije.

Više o svemu čitajte ovdje

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7188/ada-university.jpg