Navigacija
Viber X logo

Medicinski fakultet: Ambasador Ogava održao predavanje

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Kazuje Ogava, ambasador Japana u Bosni i Hercegovini, održao je 30. januara 2018. godine predavanje pod nazivom Bilateralni odnosi Bosne i Hergegovine i Japana.

Ambasador Ogava je na predavanju koje je održao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, kazao da je neophodno intenzivno raditi na poboljšanju ekonomske saradnje BiH i Japana.

"U ovom trenutku gotovo da nema ekonomske saradnje Japana i BiH. Sigurno je da će Ambasada Japana intenzivno raditi na promociji ekonomskih potencijala BiH", rekao je Ogava. 

Dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Ranko Škrbić naglasio je da je za RS i BiH značajna saradnja sa Japanom i da bi u narednom periodu trebalo da bude pokrenuta inicijativa za intenzivniji odlazak studenata iz BiH na usavršavanje u Japan. 

"Više od 30 stanovnika BiH bilo je na osnovnim i postdiplomskim studijama u Japanu. Za nas je važno što je Japan sve ove godine bio jedan od značajnijih donatora u zdravstvenom sektoru jer su bolnice i domovi zdravlja opremljeni opremom iz ove zemlje", rekao je Škrbić. 

Predavnje je bilo odlična je prilika da se čuju korisne informacije vezano za saradnju sa Japanom.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7347/predavanje_ambasadora_japana09__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7347/DSC_0006__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7347/predavanje_ambasadora_japana02__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7347/predavanje_ambasadora_japana06__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7347/predavanje-ambasadora-japana11.jpg