Navigacija
Viber X logo

Dvije stipendije za učenje indonežanskog jezika

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Vlada Republike Indonezije nudi dvije jednogodišnje stipendije za program učenja indonežanskog jezika, umjetnosti i kulture na 72 eminentna univerziteta u Indoneziji za akademsku 2018/2019.godinu.

Stipendije se dodjeljuju u okviru Darmasiswa Scholarship programa.

Stipendija pokriva troškove školarine, smještaja i lokalnog prevoza za vrije trajanja programa dok troškove povratnih avio karata i zdravstvenog osiguranja snose kandidati.

Od kandidata se traži da su: neoženjeni/neudati, starosti između 17 i 35 godina, sa najmanje srednjoškolskom diplomom i dobrim poznavanjem engleskog jezika.

Sve neophodne informacije o univerzitetima, programima studija, uslovima za dobijanje stipendija, potrebnim dokumentima i drugo, možete pronaći na: http://darmasiswa.kemdikbud.go.id (rubrika Regulations).

Zainteresovani kandidati trebaju najkasnije do 18.februara 2018.godine izvršiti registraciju putem stranice: apply.darmasiswa.kemdikbud.go.id.

Selekcija i intervju sa odabranim kandidatima će se obaviti u Ambasadi Republike Indonezije u Sarajevu u periodu od 19. februara do 9. marta 2018. godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7358/logo-darmasiswa-1__1_.png