Navigacija
Viber X logo

Otvoren poziv za projekte u okviru Fonda Centralno-evropske inicijative

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpštePozivi za prijavu projekata

Sekretarijat Centralno-evropske inicijative iz Trsta (Italija) objavio je poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Fonda CEI za saradnju. 

Prijedlozi projekta moraju biti u skladu sa Akcionim planom CEI 2018-2020 (dostupan na sajtu http://www.cei.int/content/cei-plan-action-2018-2020) i ispunjavati kriterijume propisane Pozivom za projekte i Smjernicama za apliciranje. Prijedlozi projekata moraju biti fokusirani na mobilnost i povezanost u CEI regionu kroz razmjenu i prenos znanja između država CEI koje su članice EU i onih koje još uvijek nisu.

Poziv je otvoren za sve organizacije u privatnom i javnom sektoru, kao i međunarodne i regionalne organizacije.

Prilikom apliciranja potrebno je da se detaljno navede na koji način će predložena projektna aktivnost doprinijeti realizaciji ciljeva Centralno-evropske inicijative.

Aktivnosti saradnje mogu se odnositi na organizovanje konferencija, seminara, radionica i ostalih vrsta sastanaka, kao i pripremu studija i analiza. Ostale vrste aktivnosti koje su u skladu sa osnovnim ciljevima mogu biti uzeti u razmatranje, uključujući one inicijative koje imaju za cilj pružanje podrške izradi projekata u vezi sa implementacijom makro regionalnih startegija i Strategije razvoja Jugoistočne Evrope do kraja 2020. godine.

Uslov za realizaciju projektnih aktivnosti je da se obezbijedi učešće određenog broja predstavnika iz zemalja članica CEI (polovina+1 ali ni u kom slučaju manje od jedne trećine zemalja članica CEI). Zemlje članice CEI su: Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Makedonija, Moldova, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajina.

Ukupan budžet u okviru ovog poziva iznosi 400.000 evra, a maksimalan iznos koji može biti odobren po projektu iznosi 15.000 evra. Kontribucija CEI ne može preći 50 odsto ukupnih troškova za datu projektnu aktivnost. Ostali iznos mora obezbjediti aplikant iz sopstvenih ili drugih izvora.

Period za implementaciju aktivnosti je 1. januar - 31. decembar 2019. godine.

Detaljnije informacije o pozivu, uslovima i načinu apliciranja nalaze se na internet stranici CEI: http://www.cei.int/content/cooperation-activities?tab=1

Poziv je otvoren do 8. maja 2018. godine.
Za sve zainteresovane za projekte i projektne aplikacije, kontakt osoba na Univerzitetu u Banjoj Luci:
Anđela Pepić
Rukovodilac
Centar za preduzetništvo i transfer tehnologija 
Univerzitet u Banjoj Luci
E-pošta: andjela.pepic@unibl.org
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7471/cei-new.png