Navigacija
Viber X logo

Studenti obilježili Međunarodni dan socijalnog rada

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci obilježio je Međunarodni dan socijalnog rada radnim skupom koji su organizovali studenti socijalnog rada u saradnji sa Unijom studenata socijalnog rada, OSCE-om i Fakultetom 22. marta 2018. godine. 

Tema skupa su bile migracije, posebno migracije mladih i uloga socijalnog rada u migracijama. 

Ovaj skup je okupio oko 200 učesnika i to studenata, nastavnika i saradnika sa fakulteta, studenata socijalnog rada iz Beograda, Zagreba, Sarajeva i Podgorice, socijalnih radnika zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, predstavnika nevladinih organizacija, predstavnika OSCE-a i drugih gostiju. 

Studenti su u svojim prezentacijama ponudili svoje viđenje jednog od najakutnijeg problema u Republici Srpskoj iznoseći podatke o demografskim procesima, socijalnim problemima, promjenama u porodici i potrebama socijalnog rada u suočavanju sa nastalom situacijom. 

Mladi ljudi su spremni da ostanu u zemlji i bore se za promjene koje će donijeti veće mogućnosti za mlade i sve građane i da stvaraju novi ambijent u svojoj sredini koji će im omogućiti afirmaciju, zapošljavanje, stvaranje porodice i veći životni standard. 

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci povodom Međudarodnog dana socijalnog rada upriličio je potpisivinje sporazuma o saradnji sa ustanovama socijalne zaštite i nevladinim organizacijama u cilju unapređenja saradnje u organizovanju praktičnog rada studenata, naučno istraživačkog rada, projektnog planiranja i stručne podrške praktičarima u socijalnom radu. Sporazume o saradnji potpisale su 24 organizacije i proces unapređenja saradnje na ovaj način će se nastaviti i dalje sa drugim organizacijama.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7515/DSC_1269.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7515/DSC_1307.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7515/IMG_20180322_133642.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7515/IMG_20180322_134301.jpg