Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 24. sjednice Senata

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Na 24. sjednici Senata Univerziteta u Banjoj Luci, održanoj 26. aprila 2018. godine, prof. dr Goran Latinović izabran je za prorektora za naučno – istraživački rad i razvoj Univerziteta.

Senat je i donio Odluku o  o imenovanju članova Radne grupe za izradu novog Prijedloga Pravilnika o o dodjeli priznanja i nagrada Univerziteta u Banjoj Luci.

Takođe donesena je Odluka  o imenovanju članova Radne grupe za izradu novog Prijedloga Pravilnika o postupku utvrđivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova i drugih povreda Kodeksa profesionalne etike.
Razmatran je i podržan prijedloga izmjena i dopuna Odluke o odgovornim nastavnicima i saradnicima na I, II i III ciklusu studija u školskoj 2017/2018. godini,  razmatrana je i  Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o odgovornim nastavnicima i saradnicima na Kombinovanom studiju II ciklusa „Energetska efikasnost u zgradarstvu“ u školskoj 2017/2018. godini.

Senat je razmotrio o podržao Prijedlog  Nastavno-naučnog vijeća Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci za izmjenu i dopunu nastavnog plana drugog ciklusa studija studijskog programa Građevinarstvo.

Podršku Senata dobio je i prijedlog Nastavno-naučnog vijeća Filozofskog fakulteta o izmjeni Nastavnog plana i programa I i II ciklusa studijskog programa Istorija.

U svom radu na 24. sjednici Senat je dao podršku i Prijedlogu  Nastavno-naučnogo vijeća Filozofskog fakulteta da se konkurs za užu naučnu oblast Metodika razredne nastave na nastavnim predmetima: Korektivna gimnastika, Metodičke osnove nastave fizičkog vaspitanja, Metodika nastave fizičkog vaspitanja i Metodika fizičkog vaspitanja,  proglasi neuspjelim. 

Podršku je dobio i Prijedlog Nastavno-naučnog vijeća Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta da se konkurs za užu naučnu oblast Arhitektonske tehnologije (arhitektonske konstrukcije, materijali u arhitekturi, instalacije u zgradama, fizika zgrade, tehnologija građenja i arhitektonski konstruktivni sistemi), na nastavnim predmetima: Konstruktivni sistemi, Instalacije 1 i Instalacije 2, proglasi neuspjelim.

Senat je podržao prijedlog Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakultetata se konkurs za užu naučnu oblast Hirurgija proglasi neuspjelim.

U radu ove sjednice glasalo se i za prijedlog Oduke nastavno – umjetničkog vijeća  Akademije umjetnosti o imenovanju rukovodioca  studijskog programa Likovne umjetnosti.

Data je i saglasnost na Odluku Nastavno-naučnog vijeća Fakulteta političkih nauka o imenovanju rukovodioca studijskog programa trećeg ciklusa-Doktorske studije društvenih nauka. Takođe, razmotreni su i podržani prijedlozi odluka o razrješenju i imenovanju šefova na nekim od katedri na Akademiji umjetnosti i Ekonomskom fakultetu.

Donesena je i  odluka o izboru u nastavnička i saradnička zvanja na: Akademiji umjetnosti, Medicinskom, Poljoprivrednom, Filološkom i Filozofskom fakultetu, kao i na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci.

Na 24. sjednici donesene su i odluke o davanju saglasnosti na izvještaje komisije o urađenoj doktorskoj disertaciji za kandidate sa: Medicinskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta i Poljoprivrednom fakultetu. 

Senat je razmotrio o podržao dvije odluke Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakulteta, vezano za nastavnu literatru Univerziteta.

Tako je odobreno da se udžbenik pod nazivom „Osnovi histologije za studente zdravstvene njege“, autora prof. dr Radoslava Gajanina, doc. dr Vesne Ljubojević, doc. dr Vesne Gajanin, dr med. Sanele Domuz i dr med. Adrijane Domuz objavi kao univerzitetska nastavna literatura.

Odobreno je i da se kao nastavna literatura objavi  udžbenik po nazivom „Urgentna medicina“, autora prof. dr Nade Banjac, prof. dr Darka Golića i prof. dr Bože Krivokuće.

Puna  podrška je data i za  prijedlog  o zaključivanju sporazuma o razumijevanju između Univerziteta za informacione nauke i tehnologije „Sveti Pavle Apostol“, Ohrid, Republika Makedonija i Univerziteta u Banjoj Luci. Podržan je i Memorandum o razumijevanju između Univerziteta i Biznis Kluba Banja Luka.

Najviše tijelo Univerziteta je u svom radu razmatralo je i  Izvještaj o radu centara i instituta u okviru podorganizacionih jedinica fakulteta/Akademije umjetnosti za 2017. godinu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7621/unibl_logo_novi.png