Navigacija
Viber X logo

Predstavnici Univerziteta na ''Inostu mladih 2018''

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci, uzeli su učešće na 20. Međunarodnom sajam ideja, inovacija i stvaralaštva ''Inost mladih 2018''.

U odvojenim aktivnostima svoje radove su izložili studenti Studijskih  programa ruskog i srpskog jezika i književnosti Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, pod mentorstvom  prof. dr Biljane Babić, te studenti završnih godina Studijskih programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja i učiteljskog studija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, pod mentorstvom mr Darka Ratkovića. 

Na sajmu su predstavljeni inovativni i stvaralački radovi studenata filoloških disciplina nastali kao rezultat prevodilačkih i kaligrafskih radionica (glagoljice i ćirilice), slikarskog oživljavanja tema i junaka iz književnosti (Priča iz Italije M. Gorkog, Družiću se sa suncem D. Maksimović) kao i poetska ostvarenja samih studenata (Jer riječ ima moć, Ruke). 

Takođe, izloženi su originalni alternativni polifunkcionalni didaktički ritmički instrumenti koje su samostalno izradili studenti SP učiteljskog studija i predškolskog vaspitanja i obrazovanja Filozofskog fakulteta u Banjoj Luci. U mnoštvu kreativnih eksponata predstavljeni su: didaktički proljećni bubanj, integrativna didaktička zvečka, geometrijska truba. Instrumenti su izrađeni od raznih materijala i predmeta, a namijenjeni su razrednom muziciranje/sviranju i stvaralaštvu. Radove su izložili i učenici OŠ ''Sveti Sava'' iz Banje Luke koji su  nastali u sklopu projekta izrade doktorske disertacije pod nazivom „Vaspitno-obrazovna efikasnost integrativnog modela nastave muzičke kulture u mlađim razredima osnovne škole“.

U okviru Međunarodne izložbe ideja, inovacija i stvaralaštva INOST MLADIH 2018, dana 19. aprila održan je i međunarodni okrugli sto pod nazivom „Inovacije u obrazovanju“ na kojem su pored prof. dr Biljane Babić i mr Darka Ratkovića sa Univerziteta u Banjoj Luci učestvovali i predavači iz Rusije, SAD, Francuske, Italije, Makedonije, Srbije i Slovenije. 

Podsjetimo, zahvaljujući pokroviteljstvu Vlade Republike Srpske i Grada Banja Luka,
Savez inovatora Republike Srpske i Udruženje inovatora Grada Banja Luka organizovali su dvadeseti Međunarodni sajam ideja, inovacija i stvaralaštva INOST MLADIH 2018.  

Sajamska izložba je održana od 18. do 20. aprila 2018. godine u  Domu omladine u Banjoj Luci.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7592/slika1.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7592/slika2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7592/slika3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7592/slika4.jpg