Navigacija
Viber X logo

Uručeni seritifikati polaznicima Kriminalističko-forenzičke klinike

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Željko Mirjanić, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, 25. juna 2018. godine, uručio je sertifikate o uspješnom završetku Kriminalističko-forenzičke klinike, za 20 studenata ovog fakulteta.

Na prigodnoj svečanosti povodom završetka ovogodišnje klinike, organizovanoj  u prostorijama Pravnog fakulteta, o radu ove pravne klinike i njenom značaju za obrazovanje studenata govorili dekan Pravnog fakulteta, docent dr Zoran Vasiljević,  prodekan za nastavu, prof. dr Ivanka Marković, šef krivično-pravne  katedre i akademik prof. dr Miodrag Simović i docent dr Mile Šikman, koordinatori ove pravne klinike, 

Naglašeno je da je ovo četvrta generacija studenata Pravnog fakulteta koji su uspješno završili Kriminalističko-forenzičku kliniku i tako značajno proširili svoja teorijska i praktična  znanja u ovoj oblasti. 

Koordinatori ove pravne klinike istakli su da je na početku ljetnjeg semestra ove akademske  godine, kada je objavljen konkurs za izbor polaznika Kriminalističko-forenzičke klinike, među studentima vladalo veliko interesovanje. Ipak, kako je naglašaeno izabrani su samo najbolji. Od 60 prijavljenih  studenata izabrano je tek 20 studenata koji su imali najbolje ocjene iz grupe krivično-pravnih nastavnih predmeta i koji su položili najveći broj tih predmeta.

Dekan Mirjanić je ovom  prilikom najavio je da će i u narednoj akademskoj godini na Pravnom fakultetu biti organizovan rad ove pravne klinike.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7826/1-zajednicka_fotka.jpg