Navigacija
Viber X logo

Posjeta profesorice iz Pekinga

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Đin Ćiao, profesorica sa Univerziteta za međunarodne studije u Pekingu i Centra za izučavanje evropskih jezika i kultura, posjetila je 17. jula 2018. godine Univerzitet u Banjoj Luci, gdje se sastala sa  dr Milošem Šolajom,  profesorom na  Fakultetu političkih nauka i predstavnicima Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci.

Cilj posjete profesorice iz Kine bio je da proširi svoje poznavanje istorije i kulture naroda Zapadnog Balkana, kao dio programa Centra za izučavanje evropskih jezika i kultura, u čemu joj je pomogao profesor Šolaja svojim izlaganjem o određenim istorijskim događajima, istorijski značajnim izdanjima, religijama i trenutnoj opštoj situaciji u ovom regionu.

Zajedno su posjetili i Arhiv Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture, gdje je mogla da dobije više informacija potrebnih za svoj rad i za razumijevanje ovdašnje istorije i kulture.

Profesor Ćiao nije propustila da posjeti i prostorije Konfucijevog instituta. Tom prilikom je sa Jing Cai, kineskom direktoricom, razgovarala o dosadašnjim aktivnostima organizovanih od strane Konfucijevog instituta i mogućnostima proširenja saradnje između istog i Centra za izučavanje evropskih jezika i kultura u okviru Univerziteta za međunarodne studije u Pekingu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7916/konfucijev_institut2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7916/konfucijev_institut.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7916/konfucijev_institut_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7916/ki-unibl.jpg