Navigacija
Viber X logo

Poziv za učešće na konferenciji ''Studentski model Ujedinjenih nacija''

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Otvoren je poziv za učešće na međunarodnoj studentskoj konferenciji "Studentski model Ujedinjenih Nacija Banja Luka 2018" (SMUN).

SMUN predstavlja jedinstvenu simulaciju procesa odlučivanja i politike Ujedinjenih nacija, koja će biti održana od 18. do 22. oktobra 2018. godine u Banjoj Luci.

Poziv za prijave za učešće na pomenutom modelu simulacije otvoren je do 14. oktobra, 2018. godine za sva lica starosti od 18 do 35 godina. 

Konferencija okuplja preko 50 visokomotivisanih studenata i mladih profesionalaca iz cijelog svijeta, nudeći im ekskluzivnu priliku da se upoznaju sa funkcionisanjem komiteta Ujedinjenih nacija. Na ovu konferenciju dobrodošli su zainteresovani mladi svih akademskih usmjerenja.

Sama simulacija podrazumijeva debatovanje o aktuelnim temama iz svijeta diplomatije. Formiraće se tri komiteta: Komitet za ljudska prava, Savjet bezbjednosti i Pres komitet. Delegati/učesnici će preuzeti odgovorne uloge zastupanja aktuelnih zemalja članica pomenutih Komiteta. 

Cilj konferencije je donošenje Rezolucije koja predstavlja rješenje problemske situacije, u pisanoj formi, kao i dokaz da su delegati/učesnici savladali potrebne vještine i znanja koje su im omogućile postizanje ovog cilja. Upravo zato, SMUN predstavlja jedinstven proces  učenja i napredovanja mladih koji žele da se usavršavaju u svijetu diplomatije.

Inače, konferenciju  oragnizuje Klub studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci već petu godinu.
Partneri ovogodišnjeg Modela UN-a su: Univerzitet u Banjoj Luci, Grad Banja Luka Vlada Republike Srpske, Ambasada Republike Francuske u BiH, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske kao i mnogobrojne organizacije i institucije iz zemlje i regiona.

Detaljne informacije o tome kako se prijaviti mogu se pronaći na zvaničnoj inrernet stranici:
https://www.smunbl.org/ ili Fejsbuk stranici: https://www.facebook.com/SMUNBL/.

Pismo dobrodošlice nalazi se ovdje.


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8065/PIC.1..png