Navigacija
Viber X logo

Prorektor Posavljak prisustvovao konferenciji o privredi

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Strain Posavljak, prorekor za nastavu i studenska pitanja Univerziteta u Banjoj Luci, je ispred UNIBL, prisustvovao konferenciji „Privreda Republike Srpske od 2019. do 2022. godine – dijalog za budućnost“, održanoj 28. septembra 2018. godine u Konferencijskoj sali Vlade RS.

Među panelistima i učecnicima ove Konferencije, svakako treba pomenuti predstavnike UNIBL: dr Jovo Ateljević, dr Stevo Pucar, i dr Zoran Lukić, profesori Ekonomskog fakulteta i prof. dr Darko Knežević, dekan Mašinskog fakulteta.

Cilj Konferencije bio je da ukaže na izazove sa kojima se suočava naša privreda i predloži moguća rješenja za njihovo prevazilaženje u budućnosti, uvažavajući iskustva i prijedloge koje će iznijeti učesnici skupa. Jedan od zadataka Konferencije je i dodatno unapređivanje dijaloga između Vlade Republike Srpske i poslovne zajednice, koji je intenziviran prošle godine, organizovanjem zajedničkog panela „Dogovorom do uspješnije Srpske“, a nastavljen ove godine zajedničkim aktivnostima i nizom okruglih stolova na izradi Nacrta smjernica za razvoj privrede Republike Srpske.

Zaključci Konferencije predstasvljaće dobru podlogu za izradu Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za narednu godinu, a ovakav vid komunikacije javnih institucija i poslovne zajednice da postane standardna praksa.

Inače,Konferenciji „Privreda Republike Srpske od 2019. do 2022. godine – dijalog za budućnost“ su, osim akademske zajednice, privrednika, prisustvovali predstavnici bankarskog i nevladinog sektora, kao i lokalnih zajednica.

Učesnicima su se obratili i Milorad  Dodik, predsjednik RS i Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, Petar Đokić, ministar industrije energetike i rudarstva RS.

Organizatori ove Konferencije su Privredna komora Republike Srpske, Unija udruženja poslodavaca RS i Vlada RS.

Nacrt smjernica za razvoj privrede (radni materijal) nalazi se na ovom linku.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8076/Dijalog_za_buducnost_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8076/Dijalog_za_buducnost_7.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8076/Dijalog_za_buducnost_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8076/Dijalog_za_buducnost_6.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8076/Dijalog_za_buducnost_8.jpg