Navigacija
Viber X logo

Rukovostvo Univerziteta razgovaralo sa ministrom Rajčevićem

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rukovodstvo Univerziteta u Banjoj Luci predvođeno rektorom prof. dr Radoslav Gajanin, sastalo se 28. decembra 2018. godine u prostorijama Rektorata sa Srđanom Rajčevićem, ministrom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Prof. dr Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci,  rekao je da je na prvom sastanku sa ministrom razgovarano o aktivnostima koje se sprovode na Univerzitetu, kao i o studentskom standardu.

Rektor je naveo da se razgovaralo i o naučno-istraživačkim kapacitetima, ali i zajedničkim aktivnostima koje su planirane u budućem periodu.

"Pred nama je niz aktivnosti u sljedećoj godini kako bismo poboljšali stanje na Univerzitetu u Banjoj Luci", rekao je Gajanin.

Prema njegovim riječima, na sastanku su razgovarali i o rekonstrukciji paviljona jedan Studentskog centra ''Nikola Tesla'', kao i o mogućoj što skorijoj rekonstrukciji paviljina tri, čime bi obezbijedili optimalan smještaj studentima.

"Od početka naredne godine vodićemo računa o upisnoj politici i kvotama, poboljšanju studijskih programa, povećanju naučne produktivnosti nastavnika i saradnika, te jačanju međunarodne saradnje", naveo je Gajanin.

Ministar Rajčević nakon sastanka, navodi da će u narednih godinu dana Ministarstvo kreirati viziju visokog obrazovanja koja će biti relevantna i za narednih 20 godina.

Rajčević je pojasnio da će ova vizija postaviti čvrste temelje zasnovane na principima kao što su internacionalizacija javnih visokoškolskih ustanova, poboljšanje studentskog standarda i opremljenosti, te povećanje naučne produktivnosti.

On je nakon sastanka sa rektorom rekao da će Ministarstvo pomno pratiti sve što je aktuelno u radu Univerziteta i sagledati cjelokupnu problematiku sa kojom se suočava.

Sastanku su prisustvovali i prof. dr Biljana Antunović, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, prof. dr Luka Kecman, prorektor za ljudske i materijalne resurse, prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj, mr Đorđe Markez, generalni sekretar, Duško Lazić, finansijski direktor Univerziteta.

U delegaciji Ministarstva  bili su i dr Radmila Pejić pomoćnica ministra za visoko obrazovanje i dr Siniša Marčić, pomoćnik ministra za nauku.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8360/IMG_2482.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8360/IMG_2484.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8360/IMG_2486.JPG