Navigacija
Viber X logo

Dr Kapović - Solomun boravila u Briselu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dr Marijana Kapović - Solomun, docent Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, učestvovala je na sastanku povodom realizacije projekta “Soil Erosion and Torrential Flood Prevention: Curriculum Development at the Universities of Western Balkan Countries”, održanom krajem januara u Briselu.

Na sastanku je bilo riječi o realizaciji projekta, a definisani su prioreiteti u prvoj godini realizacije istog.

Dr Kapović – Solomun u Briselu je boravila u svojstvu koordinatora ispred Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, partnerske institucije na ovom Erazumus + projektu. 

U Brisel je putovala i koordinator na projektu prof. dr Nada Dragović sa Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Šumarski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci u funkciji partnerske institucije, realizuje Erazmus + projekat “Soil Erosion and Torrential Flood Prevention: Curriculum Development at the Universities of Western Balkan Countries”. 

U projektu učestvuje devet partnerskih institucija iz ukupno šest zemalja, a Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu je koordinator.

Projekat predstavlja važan doprinos unapređenju i modernizaciji nastavnih planova i programa u oblasti prevencije u borbi protiv poplava i bujičnih tokova, sa kojima se sve više suočavaju zemlje Zapadnog Balkana u posljednjoj dekadi. 

Projekat traje 36 mjeseci i predviđeno je niz aktivnosti koje će uključivati nastavno i administrativno osoblje Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, ali i inženjere šumarstva koji će imati priliku da učestvuju u obukama i radionicama usmjerenim ka unapređenju njihovih kompetencija u navedenoj oblasti.

Inače, u decembru prošle godine je realizovan i kick-off  sastanak u Beogradu na kojem su učestvovali predstavnici svih partnerskih institucija.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8449/pic_01.jpg