Navigacija
Viber X logo

Stipendije za odlazak na Evropski forum Alpbah

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Evropski forum Alpbah iz Austrije, sa sjedištem u Beču raspisao je konkurs za stipendiranje studenata iz cijelog svijeta za učešće na ovogodišnjem forumu u tirolskom selu Alpbah.

Ovogodišnji Forum održava se u periodu od 14. do 30. avgusta pod nazivom „Sloboda i bezbjednost“, a tiče se, prije svega, pitanja novih talasa iliberalizma, ekonomskog protekcionizma i opsesije bezbjednošću, često i na štetu slobode.

Alpbah program stipendija omogućava osobama mlađim od 30 godina da učestvuju u ovom vodećem interdisciplinarnom programu, kao i u pratećim aktivnostima. Osnovni vid stipendije pokriva učešće na svim događajima u okviru foruma, a dostupni su i dodatni podsticaji koji pokrivaju smještaj i dnevne troškove.

Konkurs je otvoren do 29. marta 2019. godine, a više informacija o samom Forumu, kao i o dostupnom programu stipendija, možete pronaći ovdje.

Evropski forum Alpbah je interdisciplinarna platforma za nauku, politiku, biznis i kulturu. Osnovan 1945. godine, ovaj Forum, koji se održava godišnje, razmatra relevantna socio-politička dešavanja našeg vremena.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8642/Banner_Stipendien.jpg