Navigacija
Viber X logo

Profesori sa Kosova održali predavanje na FBN

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Danijela Ilić Komatina i prof. dr Nenad Marković održali su 17. aprila 2019. godine prezentacije studentima Fakulteta bezbjednosnih nauka UNIBL o Univerzitetu u Severnoj Mitrovici i Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Leposaviću te opštim uslovima života i rada Srba na Kosmetu.

U uslovima neizvjesnosti, stalnih pritisaka i ucjena, srpska akademska zajednica na Kosmetu uspjela je očuvati autonomiju obrazovnih institucija i ostvariti odlične rezultate u nastavi i učestovanja u međunarodnim Tempus i Erasmus+ programima.

Univerzitet u Severnoj Mitrovici koji baštini pedesetogodišnju tradiciju Univerziteta u Prištini, pokrenuo je sopstvenu televiziju i preduzetnički centar gdje studenti imaju priliku steći prva radna iskustva. Na Univerzitetu trenutno studira 10 000 studenata. Studentski centar Priština pruža odlične mogućnosti za smještaj i vannastavne aktivnosti studenata.

Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Leposavića baštini četrdesetotogodišnju tradiciju Visoke škole iz Uroševca. Kao partneri Univerziteta u Severnoj Mitrovici, aktivno su uključeni u brojne projektne aktivnosti.

Prezentacije su dio nastavničke mobilnosti koja se sprovodi u okviru projekta NatRisk.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8807/fbn.jpg