Navigacija
Viber X logo

Rektor razgovarao sa delegacijom Nižnjenovgorodske oblasti

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci, 17. maja 2019. godine sastao se sa delegacijom ustanova visokog obrazovanja Nižnjenovgorodske oblasti, predvođenom Sergejem Vasiljevičem Zlobinom, ministrom obrazovanja, nauke i omladinske politike ove ruske oblasti.

Rektor Gajanin je i ovom prilikom pohvalio saradnju sa visokoškolskim ustanovama iz Rusije i iskazao nadu da će se saradnja i dalje razvijati.

''Očekujemo da uspostavimo još plodonosniju saradnju, te da vaši nastavnici dođu na Univerzitet u Banjoj Luci i održe blokove predavanja na odgovarajućim fakultetima'', kazao je Gajanin i izrazio nadu da će i naši nastavnici u budućnosti odlaziti u Rusiju, gdje će držati predavanja iz svojih naučnih oblasti.

Istakao je i potrebu da se aktivnije radi na razmjeni studenata Univerziteta u Banjoj Luici i univerziteta iz svih krajeva Rusije.

Konstatovano je da Univerzitet u Banjoj Luci, trenutno ima oko 20 aktivnih ugovora o saradnji sa visokoškolskim ustanovama iz Rusije. Kako je navedeno sa ruskim univerzitetima i fakultetima trenutno najviše sarađuju Filološki fakultet, Fakultet političkih nauka, Šumarski fakultet i Akademiju umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Ruski ministar je izrazio spremnost za uspostavljanje saradnje sa fakultetima Univerziteta u Banjoj Luci. 

Delegacija je kratko predstavila fakultete sa kojih dolaze, te su predložili određene vidove saradnje. 
U ruskoj delegaciji su biliSvjetlana Jevgenjevna Tihonova, viši stručni saradnik pri Ministarstvu obrazovanja, nauke i omladinske politike, Irina Sergejevna Carjova, vodeći specijalista Uprave za međunarodno obrazovanje i saradnju Nižnjenovgorodskog državnog tehničkog univerziteta R.E.Alekseev, Anton Viktorovič Tihonov, načelnik uprave rada van nastave Volžskog državnog univerziteta vodenog transporta, Konstantin Valerjevič Kemaev, rukovodilac centra za ekspertizu izdanih u inostranstvu kvalifikacija Nacionalnog istraživačkog Nižnjenovgorodskog državnog univerziteta N.I.Lobačevski, iOlga Vasiljevna Kovališena, v.d. šefa Katedre za epidemiologiju Privolžskog istraživačkog medicinskog univerziteta.

Sastanku je prisustvovala i prof. dr Biljana Antunović, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju UNIBL.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8916/IMG_3762.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8916/IMG_20190517_110704.jpg