Navigacija
Viber X logo

Zajednički kolegijum rektora: Univerzitete upisati u Državni registar

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Sa zajedničkog kolegijuma rektora Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Istočnom Sarajevu, održanog  30. maja 2019. godine upućen je apel da Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine, izvrši upis javnih univerziteta iz Republike Srpske u Državni registar akreditovanih visokoškolskih ustanova u BiH.

Kolegijum je na sjednici održanoj u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci, još jednom ponovio da je izvršena institucionalna rekareditacija i akreditacija studijskih programa, a što je potvrđeno i rješenjima o akreditaciji i rekareditaciji iz marta ove godine.

Apelujemo na Agenciju za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine da okonča upis javnih univerziteta iz Republike Srpske u Državni registar akreditovanih visokoškolskih ustanova u BiH, jer smo u procesu akreditacije i reakreditacije ocijenjeni najvišim ocjenama od strane međunarodnih relevantnih stručnjaka, ali i od strane Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova RS koja je izdala rješenja.

Ovom prilikom rukovodstva dva univerziteta iskazali su i podršku Uniji studenata Republike Srpske, koja je u otvorenom pismu od Savjeta ministara i nadležnih institucija zatražila da se ovaj proces hitno okonča.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8972/IMG_3779.jpg