Navigacija
Viber X logo

Direktor Konfucijevog instituta Ljiljana Stević učestvovala na prestižnoj konferenciji

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Direktor Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci Ljiljana Stević, učestvovala je na prestižnoj međunarodnoj konferencija ISA–CEEISA 2019, koja je od 16. do 19. juna 2019. godine održana na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Tema konferencije je bila „Međunarodni odnosi u doba anksioznosti”, a tokom trajanja konferencije na preko 120 panela i okruglih stolova svoja istraživanja predstavilo je oko 600 uglednih naučnika iz cijelog svijeta.

Ljiljana Stević je učestvovala na okruglom stolu ,,NR Kina u globalnom upravljanju - podrška ili izazov postojećem globalnom uređenju”. Naime, ona je bila panelista i predstavila je rad na temu ,,Akademske razmjene i saradnje kao sredstvo kulturne diplomatije i meke moći”. U okviru panela ona je govorila na tri teme, a riječ je o temama ,,Promjena imidža NR Kine kao odlika multilateralnih incijativa¬¬”, zatim ,,Obrazovanje i akademska razmjena kao meka moć i doprinos istih promjeni imidža NR Kine’’ i ,,Efikasnost meke moći?”.

Ovaj naučni skup zajednička je godišnja aktivnost najuticajnijeg i najmasovnijeg naučnog udruženja u oblasti međunarodnih studija (International Studies Association – ISA) i regionalne sekcije ovog udruženja za Centralnu i Istočnu Evropu (Central and East European International Studies Association – CEEISA).

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9066/3FB486CD-8BB2-4282-A61C-3B2F2D701A69.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9066/171BF02E-AADF-46EF-9AF6-7BE110D5AEE4.JPG