Navigacija
Viber X logo

Preminula prof. dr Simona Jevšnik

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Simona Jevšnik, preminula je 2. juna 2019. godine u Ljubljani.

Prof. dr Simona Jevšnik rođena je 12. avgusta 1965. godine u Celju. Diplomirala je 1991. magistrirala 1999. a doktorirala 2003. godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Mariboru.

Od 1992. godine radila je u zvanju višeg asistenta, docenta, vanrednog i redovnog profesora na Univerzitetima u Mariboru i Ljubljani. Od 2011. godine bila je radno angažovana na master studijama, a od 2015. i na osnovnim studijama na Tehnološkom fakultetu Univerziteta Banjoj Luci.

Autor je naučne monografije „Ergonomija v teoriji in praksi”, 5 poglavlja u monografijama međunarodnog značaja, 5 univerzitetskih udžbenika i više od 100 naučnih i stručnih radova od čega veliki broj u vodećim naučnim časopisima međunarodnog značaja. Takođe je bila i autor 4 prijavljena patenta, koordinator 5 međunarodnih projekata i saradnik na više međunarodnih i nacionalnih naučno-istraživačkih i stručnih projekata.

Kroz različite oblike međunarodne saradnje, kao što su razne edukacije i kraća predavanja u sklopu posjeta i naučno-istraživačkih projekata, boravila je na velikom broju univerziteta: University of Manchester, Department of Textile, United Kingdom; University of Liberec, Faculty of Textile Engineering, Department of Clothing Technology, Liberec; University of Hradec Kralove, Faculty of Education, Czech Republic; Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering, Department of Polymer Engineering; Hungary; University of Applied Science, Faculty of Technology, Lahti, Finland; Istanbul Technical University, Faculty of Textile Technologies and Design, Deparment of Textile Engineering; Hong Kong Polytechnic University; Piraeus University of Applied Sciences, Technological Education Institute of Piraeus.

Pored njenog naučnog doprinosa, uvijek će nam ostati u sjećanju njen entuzijazam i velika ljubav prema studentima i kolegama.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8997/in-memoriam-simona-1.jpg