Navigacija
Viber X logo

Studenti Pravnog fakulteta na praksi u RUGIPP-u

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) održali su 20. juna 2019. godine studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci pripremno predavanje za studijsku praksu koju će naši studenti tokom ljetnjih mjeseci obavljati u ovoj instituciji.

Na ovaj način započeo je program stručne prakse koju će ukupno 16 studenata svih ciklusa studija prava obaviti u područnim jedinicama RUGIPP-a Banjaluka, Laktaši, Čelinac, Kotor Varoš, Prnjavor i Ljubinje.

Prisutne studente na pripremnom predavanju u ime rukovodstva RUGIPP-a pozdravio je zamjenik direktora Srđan Radulj, dok su o nadležnostima RUGIPP-a, kao i trenutnim aktivnostima na uspostavljanju katastra nepokretnosti govorili načelnik Odjeljenja za drugostepeni postupak Milenko Sarić i viši stručni saradnik za drugostepeni postupak Srđan Jokić.

Pripremnom predavanju prisustvovali su i prof. dr Radenko Jotanović i asistent Bosiljka Čubrilović sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Tokom petnaestodnevne prakse studenti će imaće priliku da se konkretnije upoznaju sa radom pisarnice, načinom vođenja zemljišno-knjižne i katastarske evidencije kao i katastra nepokretnosti i knjige uloženih ugovora o otkupu stanova, poslovnih prostora i garaža. Najviše vremena, tokom prakse, biće posvećeno imovinsko-pravnim poslovima.

Podsjećamo Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci da RUGIPP i imaju potpisan sporazum o saradnji kojim je između ostalog predviđeno i obavljanje stručne prakse.  Prema istom sporazumu studenti su i tokom 2018. godine obavili stručnu praksu u RUGIPP-u.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9059/%D0%A1%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8_%D1%83_%D0%A0%D0%A3%D0%93%D0%98%D0%9F%D0%9F-%D1%83.jpg