Navigacija
Viber X logo

Polaznici Konfucijevog instituta boravili na kampu u Kini

Opšte

Polaznici kurseva na Konfucijevom institutu Univerziteta u Banjoj Luci, boravili su od 12. do 23. jula 2019. godine na ljetnjom kampu u Tjenđinu i Pekingu.  Organizatori kampa su Konfucijev institut Univerziteta u Banjoj Luci i Univerzitet za tehnologiju i obrazovanje u Tjenđinu koji je učesnicima obezbijedio smještaj, hranu i prevoz u Tjenđinu i Pekngu.

Dani provedeni na ljetnom kampu su se sastojali od časova kineskog jezika, kaligrafije i kineske kulture, obilazaka najznačajnijih mjesta u Tjenđinu i Pekingu, kao i završne ceremonije na kojoj su učestvovali i polaznici Konfucijevih instituta iz zemalja centralne i istočne Evrope.

Na ovaj način, 20 polaznika Konfucijevog instituta je dobilo priliku da usavrši jezik, i da iz prve ruke upoznaju studentski život u Kini, univerzitete i kampuse, kao i da posjete glavni grad Peking i jedan od najrazvijenijih gradova u Kini, Tjenđin.

Predstavnici Konfucijevog instituta su predstavljali Univerzitet u Banjoj Luci na smotri ljetnih kampova Konfucijevih instituta u organizaciji sjedišta Konfucijevih instituta Hanbana. Tokom trajanja ove ljetnje škole, vipe od 1000 studenata i nastvnika iz tridesetjednog Konfucijevog instituta iz šesnaest zemalja Centralne i Istočne Evrope su se okupili na jednom mjestu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9167/IMG_1769.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9167/IMG_1283.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9167/IMG_1287.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9167/IMG_1620.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9167/IMG_1326.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9167/IMG_1451.JPG