Navigacija
Viber X logo

Promovisana naučna monografija „Stanovništvo Republike Srpske – demografski faktori i pokazatelji”

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Naučna monografija „Stanovništvo Republike Srpske - demografski faktori i pokazatelji” autora prof. dr Draška Marinkovića i Aleksandra Majića, ma, promovisana je 11. septembra 2019. godine u sklopu 24. Međunarodnog sajma knjige „Banja Luka 2019’’.

Pored autora na promociji monografije govorio je jedan od recenzentata prof. dr Branislav Đurđev iz Novog Sada. Promocija ove značajne monografije okupila je brojne goste, koji su imali priliku da čuju korisne informacije o jednoj od najakutelnijih tema u društvu.

Ovom monografijom u izdanju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci,  autori daju značajan doprinos kako sagledavanju procesa geneze i transformacije stanovništva, tako i metodologiji integralnog proučavanja naseljenosti Republike Srpske.

Rezultati do kojih su autori došli od fundamentalnog su naučnog značaja i neposredno su relevantni za rješavanje konkretnih problema i faktora razvoja naseljenosti Republike Srpske. Preporuku ovoj knjizi čini i saznanje da do sada nismo imali ovako kompletnu demografsku analizu stanovništva Republike Srpske, te da u široj javnosti još uviek ima dosta pogrešnih predstava i neshvatanja ozbiljnosti demografske situacije u Republici Srpskoj.

Podsjetimo, na 24. Međunarodnom sajmu knjige koji se do 16. septembra 2019. godine održava u Sportskoj dvorani ,,Borik’’ kao samostalni izlagač po šesti put učestvuje i Univerzitet u Banjoj Luci. Naučnu monografiju „Stanovništvo Republike Srpske – demografski faktori i pokazatelji” moguće je pronaći na štandu Univerziteta. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9273/1._IMG_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9273/2._IMG_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9273/3._IMG_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9273/4._IMG_4.jpg