Navigacija
Viber X logo

Sastanak predstavnika Univerziteta u Banjoj Luci sa predstavnicima Univerziteta u Solunu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Delegacija Univerziteta u Banjoj Luci u sastavu prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Biljana Antunović i docent na Medicinskom fakultetu dr Igor Sladojević, 6. septembra 2019. godine posjetila je Univerzitet „Aristotel“ u Solunu.

Posjeta je organizovana tokom boravka u Solunu na 84. Međunarodnom sajmu preduzetništva i inovacija. Delegacija Univerziteta u Banjoj Luci se sastala sa rektorom Univerziteta „Aristotel“ u Solunu Nikolosom Papajonau i prorektorom Dimitrosom Koveosom, kao i rukovodiocem kancelarije za međunarodnu saradnju gospođeom Helen Bakevanidou. 

Rukovodstvo Aristotelovog univerziteta u Solunu stupilo je na dužnost 1. septembra tekuće godine i posjeta delegacije Univerziteta u Banjoj Luci je jedna od prvih zvaničnih posjeta univerzitetu na čelu sa novim rukovodstvom.

Tom prilikom razgovarano je o do sada ostvarenoj saradnji i jačanju buduće saradnje u oblasti obrazovanja i nauke. 

Univerzitet u Banjoj Luci ima potpisan bilateralni sporazum sa Univerzitetom „Aristotel“ u Solunu, kao i Međuinstitucionalni sporazum o razmjeni studenata i osoblja u okviru Erazmus+ programa u okviru koga se realizuje razmjena. Takođe, organizacione jedinice Univerziteta u Banjoj Luci ostvaruju naučnu saradnju sa Univerzitetom „Aristotel“ u Solunu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9276/solun_unibl__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9276/solun_unibl2__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9276/solun_unibl3__1_.jpg