Navigacija
Viber X logo

Održana radionica „Dijete sa traumom - od prepoznavanja do pomoći“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Tatjana Stefanović-Stojanović sa Univerziteta u Nišu, održala je 3. i 4. oktobra 2019. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) radionicu „Dijete sa traumom – od prepoznavanja do pomoći“.

Radionica je organizovana u sklopu  projekta rane stimulacije razvojnih kapaciteta djece uzrasta nula do osam godina u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“ Banja Luka. Inače, riječ je o projektu čiji je koordinator doc. dr Slavica Tutnjević sa Katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta UNIBL.

Ova dvodnevna radionica je okupila 20 radnika Doma „Rada Vranješević“ i 14 studenata studijskog programa Psihologija na Filozofskom fakultetu, koji uz punu podršku osoblja Doma već devet mjeseci volonterski rade na aktivnostima podsticanja razvojnih kapaciteta najmlađe djece u ovoj ustanovi. 

,,Zahvaljujući velikoj podršci Ljiljane Uletilović, psihologa i rukovodioca službe za rad sa korisnicima, saradnja između Filozofskog fakulteta i Doma, kroz koju i studenti i djeca uče važne životne lekcije, biće nastavljena i u narednom periodu’’, poručili su organizatori ove radonice navodeći da je ovo odličan primjer saradnje između akademske i stručne zajednice.

Prof. dr Tatjana Stefanović-Stanojević sa Univerziteta u Nišu, dugogodišnji je stručnjak i sertifikovani edukator Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu Srbije.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9350/slika_4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9350/slika_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9350/slika_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9350/slika_3.jpg