Navigacija
Viber X logo

Konkurs za podsticanje naučne produktivnosti u međunarodnim referentnim časopisima i nagrađivanje za naučna dostignuća

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj Luci

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo raspisalo je Konkurs za podsticanje naučne produktivnosti u međunarodnim referentnim časopisima i nagrađivanje za naučna dostignuća u toku 2019. godine.

Prijavu na Konkurs za podsticanje naučne produktivnosti u međunarodnim naučnim časopisima i nagrađivanje za naučna dostignuća mogu podnijeti sami kandidati, kao i naučnoistraživačke organizacije za svakog kandidata pojedinačno.

Kandidati za podsticaje za naučnu produktivnost i nagradu treba da imaju mjesto prebivališta u Republici Srpskoj i državljanstvo Republike Srpske i da imaju karton naučnoistraživačkog radnika u bazi podataka Ministarstva (E-CRIS.RS).

Predviđena sredstava za podsticanje naučne produktivnosti u međunarodnim naučnim časopisima i nagrađivanje za naučna dostignuća za 2019. godinu iznose 50.000 KM. Ministarstvo zadržava pravo da izvrši korekciju visine finansijskih sredstava za ovu namjenu u skladu sa raspoloživim sredstvima u  2019. godini.

Rok za podnošenje prijava na Konkurs za podsticanje naučne produktivnosti u međunarodnim naučnim časopisima i nagrađivanje za naučna dostignuća je 15.11.2019. godine.

Tekst konkursa nalazi se ovdje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9478/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE__1_.jpg