Navigacija
Viber X logo

Predstavljena izložba ,,Na put vozom kroz književnost’’

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Najzanimljiviji citati i odlomci iz književnih ostvarenja domaćih i stranih pisaca, pretočeni u izložbu pod nazivom „Na put vozom kroz književnost“ trudom studenata SP novinarstvo i komunikologija Fakulteta političkih nauka UNIBL, a pod mentorstvom prof. dr Biljane Babić, predstavljena je publici 8. novembra 2019. na Fakultetu političkih nauka.

 Uz prisustvo uprave Fakulteta političkih nauka, te predstavnika Turističke organizacije Republike Srpske, Tehničke škole iz Banje Luke i OŠ „Đura Jakšić“ takođe iz Banje Luke, kao i uz muzičku pratnju na temu vozova mr Darka Ratkovića sa Filozofskog fakulteta, publika je imala priliku da se upozna sa „književnim vozovima“ kod Meše Selimovića, Miloša Crnjanskog, Ive Andrića, Marka Tvena, Lava Nikolajeviča Tolstoja i drugih.

Izložba je dodatno obogaćena pratećim ilustracijama književnika i starih lokomotiva, vozova i željezničkih stanica zahvaljujući Goranu Baraću. 

Po dogovoru sa upravom Željeznica Republike  Srpske izložba je potom, 14. novembra 2019. godine, predstavljena auditorijumu u holu Željezničke stanice u Banjoj Luci. U prisustvu medija raznovrstan program obilježili su obraćanje Dragana Savanovića, pomoćnika generalnog direktora Željeznica RS, književnika i aforističara Miladina Berića, koji je vrlo nadahnuto besjedio o vozovima u književnosti te uz njih muzička izvedba na violini i plesna  koreografija sve na temu vozova.     

Postavka izložbe realizovana je kao dio programa povodom obilježavanja 44 godine uspješnog rada i razvoja Univerziteta u Banjoj Luci.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9500/1a.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9500/10__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9500/7a.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9500/5a.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9500/6a.JPG