Navigacija
Viber X logo

Treći poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru Fonda za Zapadni Balkan

OpštePozivi za prijavu projekata

U okviru Fonda za Zapadni Balkan  (Western Balkans Fund- WBF) objavljen Treći poziv za dostavljanje prijedloga projekata.

Rok za dostavljanje prijedloga projekata je 10. decembar 2019. godine do 16.59 časova.

Glavni cilj Fonda za Zapadni Balkan je podsticanje saradnje između njegovih članica (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo *, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija), jačanjem susjedskih odnosa i regionalne kohezije.

Predmetni Poziv obuhvata tri oblasti:

1.       Kulturna saradnja;
2.       Obrazovanje i naučna razmjena;
3.       Održivi razvoj.

Promocija pomirenja, evropske integracije, prekogranična saradnja, sloboda izražavanja, rodna ravnopravnost i mladi su sveobuhvatna pitanja koja pokrivaju sve akcije u ključnim oblastima aktivnosti WBF-a.

U predmetnom pozivu mogu da učestvuju:
          ¾           pravna lica osnovana u zemljama Zapadnog Balkana;
          ¾           neprofitne organizacije i organizacije civilnog društva;
          ¾           specifične organizacije kao što su (lokalni i regionalni javni subjekti, poslovna udruženja, obrazovne ustanove, kulturne i sportske organizacije).

Budžet predmetnog poziva iznosi 250 000 evra.

U prilogu su Smjernice za podnošenje projektnih prijedloga, a detaljne informacije o Pozivu dostupne su na sljedećoj internet stranici: http://westernbalkansfund.org/2019/10/28/wbf-3rd-call/.

Molimo aplikante iz Republike Srpske da na adresu fondovieu@meoi.vladars.net potvrde prijavu prijedloga projekta u okviru ovog poziva.
 


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9443/Logo2-1.jpg