Navigacija
Viber X logo

Delegacija UNIBL posjetila TUTE univerzitet

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Delegacija Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prevdođena rektorom prof. dr Radoslavom Gajaninom, posjetila je 8. decembra 2019. godine Univerzitet za tehnologiju i obrazovanje (TUTE) u kineskom gradu Tjenđin, gdje zajedno sa partnerima sa navedenog univerziteta održala treći sastanak Savjetodavnog odbora Konfucijevog insitituta.

U delegaciji Univerziteta u Banjoj Luci su pored rektora Gajanina i dekan Medicnskog fakulteta prof. dr Ranko Škrbić i direktor Konfucijevog instituta Ljiljana Stević.

Odbor je analizirao Izvještaj o radu Konfucijevog instituta u 2019. godini i Radni plan za 2020. godinu. I tokom ovog događaja, naglašena je važnost saradnje na otvaranju Katedre za kineski jezik na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. 

Delegacija Univerziteta u Banjoj Luci je potom obišla kampus TUTE univerziteta kao i Mašinski i Tehnološki fakultet, gdje su imali priliku da se uvjere u postojanost izvrsnih kapaciteta za boravak stranih studenata koji putem programa razmjene dolaze da studirju na ovom Univerzitetu.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9578/posjeta_TUTE_univerzitetu-delegacija_UNIBL.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9578/Posjeta_TUTE_univerzitetu_delegacija_UNIBL1.jpg