Navigacija
Viber X logo

Elektrotehnički fakultet obilježio 57 godina rada

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Svečana akademija povodom 57 godina uspješnog rada i razvoja Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, održana je 29. novembra 2019. godine u prostorijama navdenog fakulteta. 

Na svečanoj akademiji, gostima se u ime Univerziteta u Banjoj Luci obratio prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj prof. dr Goran Latinović.

Prorektor Latinović je u svom obraćanju poželio da ovaj fakultet nastavi uspješan rad i u narednim godinama. 

On je podsjetio da Eleketrotehnički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, uspješno sarađuje sa drugim organizacionim jedinicama Univerziteta, sa institucijama i brojnim komapnijama širom Republike Srpske.

Dekan ovog fakulteta, prof. dr Branko Blanuša rekao je da Elektrotehnički fakultet, kao najstariji u okviru Univerziteta, obilježio 57 godina uspješnog rada.

,,Ponosni smo na rezultate, prvi smo na Univerzitetu započeli školovanje prema principima bolonjskog procesa i prvi uveli treći ciklus studija.

Prepoznati smo u RS i šire po kvalitetu nastave, našim inženjerima i rezultatima naučno-istraživačkog rada", istakao je dekan Blanuša.

On je naglasio da je poznato da oni koji završe ovaj fakultet odmah nađu zaposlenje.

Tokom svečane akademije uručene su i nagrade za najuspješnije studente Elektrotehničkog fakulteta, a uručene su i zahvalnice zaslužnim pojedincima i kompanijama.

Svojim prisustvom ovaj događaj su uveličali i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, gradonačelnik Grada Banja Luka Igor Radojičić, predsjednik Upravnog  odbora Univerzita u Banjoj Luci prof. dr Rajko Gnjato i drugi gosti.

Dan ranije, na Elektrotehničkom fakultetu je održana promocija diplomiranih studenata prvog i drugog ciklusa studija. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9572/%D0%B5%D1%82%D1%84.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9572/%D0%B5%D1%82%D1%841.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9572/%D0%B5%D1%82%D1%842.jpg