Navigacija
Viber X logo

Intenziviranje akademske razmjene sa Univerzitetom u Novom Sadu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin i rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Jakšić, 16. januara 2020. godine potpisali su  dopunu aktuelnog bilateralnog međuuniverzitetskog Sporazuma o saradnji, kojom je precizirano intenziviranje akademske razmjene i saradnje između dva univerziteta. 

Ovim dokumentom Univerzitet u Banjoj Luci i Univerzitet u Novom Sadu saglasili su se da razmjenjuju osoblje i studente u svrhu nastave, studiranja i akademskog istraživanja, a u skladu sa utvrđenim planovima razjmene studenata i osoblja.

Inače, potpisivanje dopune Sporazuma je organizovano tokom posjete rektora Gajanina i prorektora za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Biljane Antunović Univerzitetu u Novom Sadu. Delegaciju UNIBL se tom prilikom primili rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Jakšić, prorektor za nastavu prof. dr Sanja Podunavac-Kuzmanović i prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr Dejan Madić.

Važno je naglasiti da je aktuelni Sporazum o saradnji zaključen 7. novembra 2016. godine, a njime je utvrđena saradnja u oblasti istraživačkih aktivnosti i razvojnih projekata, razmjene osoblja i studenata. Istim Sporazumom je predviđena i razmjena akademskih publikacija i udžbenika, promovisanje zajedničkih publikacija, naučnih i nastavnih materijala, organizovanje naučnih simpozijuma i konferencija, ali i niz drugih aktivnosti. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9667/posjeta_unibl_-_univerzitet_u_novom_sadu.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9667/posjeta_unibl_-_univerzitet_u_novom_sadu2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9667/posjeta_unibl_-_univerzitet_u_novom_sadu3.jpg