Navigacija
Viber X logo

Konferencija o ranom prepoznavanju i sprečavanju neregularnosti i prevara kroz administrativne mjere

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci i Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske razgovarali su 7. februara 2020. godine o predstojećoj konferenciji o ranom prepoznavanju i sprečavanju neregularnosti i prevara kroz administrativne mjere i aktivno učenje, koja će biti održana 18. i 19. februara 2020. godine u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjoj Luci.

Planirano je da ova konferecija okupi predstavnike institucija Republike Srpske, Univerziteta u Banjoj Luci, kao i partnere iz Italije. 

Riječ je o konferenciji koja se održava u sklopu projekta ,,ECO for PIF - Early Correcting Operations for Preventing Irregularities and Fraud through administrative measures and active learning’’. Projekat ima za cilj, pored ostalog, poboljšanje kapaciteta institucija Republike Srpske za korišćenje fondova Evropske unije i unapređenje znanja iz oblasti borbe protiv prevara u upravljanju finansijskim instrumentima. Pored predstojeće konferencije Banjoj Luci, u narednom periodu planirano je da se održe konferencije u Albaniji i Italiji, kao i dva vebinara.

Na sastanku koji je održan u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci, razgovarano je o detaljima organizacije konferencije. Ovom sastanku je predsjedavao prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučnoistraživački rad i rezvoj Univerziteta, a prisustvovali su mu mr Darko Telić, načelnik Odjeljenja za fondove i razvojnu pomoć Evropske unije u Ministarstvu za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, Gabrijela Perišić iz istog Ministarstva, kao i doc. dr Dragan Gligorić  i doc. dr Tajana Serdar Raković sa Ekonomskog fakulteta, msr Igor Popović, viši asistent sa Pravnog fakulteta i Dragana Radulović, viši stručni saradnik u Kancelariji za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9753/IMG_20200207_120535.jpg