Navigacija
Viber X logo

Poziv za nastavnike, saradnike i studente Univerziteta u Banjoj Luci za promociju uspješnih naučno-istraživačkih i umjetničkih aktivnosti i rezultata

Nauka i razvojOpšte

S ciljem promocije naučno-istraživačkih i umjetničkih aktivnosti i uspjeha nastavnika, saradnika i studenata na Univerzitetu u Banjoj Luci, rektor i prorektori Univerziteta pokreću ciklus „Priče za primjer“. Ideja vodilja jeste da se kroz priče, intervjue, video-materijale promoviše naučno-istraživački i umjetnički rad nastavnika, saradnika i studenata na Univerzitetu, vidljiv kroz rezultate naučnih istraživanja, naučno-istraživačkih, razvojnih i umjetničkih projekata, objavljene radove u međunarodno referentnim časopisima, objavljene monografije (naročito kod međunarodnih izdavačkih kuća), dobijene nagrade za doprinos nauci/umjetnosti i druge nagrade, te druge vidove aktivnosti. Na ovaj način promovišemo izvrsnost na Univerzitetu i podstičemo nastavnike, saradnike i studente da dalje razvijaju svoje naučno-istraživačke aktivnosti i umjetnički rad. Istovremeno promovišemo i samu nauku i umjetnički rad čime se podstiču nove generacije mladih da se opredijele za bavljenje naukom i naučno-istraživačkim i umjetničkim radom.

U skladu gore navedenim, pozivamo sve zainteresovane nastavnike, saradnike i studente Univerziteta u Banjoj Luci koji žele da predstave svoj uspjeh i uspjeh svog istraživačkog/umjetničkog tima široj javnosti, da popune formular dostupan putem sljedeće poveznice: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeYiRoF0dlBARK6NWLzM1cxHlA2hsEQ4QAfiO6Pe2BWrCYQ5Q/viewform

nakon čega će vas kontaktirati saradnici prorektora za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta. Poziv je stalno otvoren.

„Priče za primjer“ će biti objavljivane najmanje jednom mjesečno putem veb stranice Univerziteta u Banjoj Luci u različitim formatima: članci, intervjui, video-zapisi i sl. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6679/unibl.jpg