Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 52. sjednice Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice Upravni odborUniverzitet u Banjoj Luci

Upravni odbor Univerziteta u Banjoj Luci na 52. sjednici  održanoj 21.2.2017. godine razmatrao je i usvojio  Izvještaja Centralne popisne komisije o izvršenom popisu sredstava, obaveza i potraživanja na Univerzitetu u Banjoj Luci, na dan 31.12.2016. godine.

Takođe, Upravni odbor je  usvojio  Izvještaja o radu i Izvještaj o finansijskom poslovanju projekta „Stručna institucija za tehničke preglede vozila Republike Srpske“ u 2016. godini, te je donesen zaključak da koordinator projekta prof. dr Darko Knežević i rektor Univerziteta prof. dr Milan Mataruga u narednih sedam dana predlože sastav  stručnog tima  Projekta u 2017. godini. 

Na istoj sjednici, Upravnom odboru je predočena  Informacija o provođenju Ugovora i Aneksa Ugovora o zakupu prostora Paviljona IV za smještaj studenata na lokaciji Univerzitetski grad , te je  zadužena uprava Studentskog centra da zajedno sa službom Rektorata  uradi  analizu dosadašnjeg korištenja prostora Paviljona  u cilju otklanjanja  uočenih nedostataka. 

Isto tako,  donesene su odluke o  pokretanju postupka javne nabavke i rješenja o imenovanju komisija za javnu nabavku:
- dva putnička vozila;
- kompjuterske i druge opreme u okviru Erazmus+ projekta KLABS - "Kreiranje mreže laboratorije znanja za održivu i otpornu životnu sredinu" za potrebe Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci;
- stomatološkog materijala za potrebe Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Takođe, donesena je  Odluka o pokretanju Inicijative o prenosu prava vlasništva u korist Univerziteta u Banjoj Luci na zemljištu i objektima, na lokaciji starog Kampusa.

Nakon razmatranja Izvještaja o sudskim sporovima Univerziteta u Banjoj Luci u 2017. godini, zadužen je zamjenik potpredsjednik UO da zajedno  sa Pravnom službom Univerziteta napravi analizu s ciljem sticanja uvida u mogućnosti poravnanja, kao i  potrebe pokretanja odgovarajućeg postupka za utvrđivanje odgovornosti pojedinih lica. 

Upravni odbor je na svojoj 52. sjednici dao saglasnost za zaključivanje:
- Sporazuma o saradnji između Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Aristotelovog univerziteta u Solunu; te
- Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Instituta za građevinarstvo „IG“ d.o.o. Banja Luka;

Na istoj sjednici je  donesena i Odluka o privremenom obustavljanju novog prijema u radni odnos administrativnog osoblja na Univerzitetu u Banjoj Luci u 2017. godini. 

Takođe, donesena je Odluka o pokretanju likvidacionog postupka nad pravnim licem „Institut ekonomskih nauka Banja Luka“ naučnoistraživačka ustanova, p.o, ul. Majke Jugovića 4.
Upravni odbor je odbio  Prigovor prof. dr Mihajla Mijanovića na Rješenje rektora Univerziteta o privremenom udaljenju sa posla.

Nakon razmatranja  Zahtjeva Slađane Stojnić i Gordane Brčin za ostvarivanje prava na jubilarnu nagradu, donesen je zaključak da služba Rektorata pripremi spisak svih radnika koji su u 2014. godini ostvarili pravo na ovu nagradu.

Upravni odbor je dao  saglasnosti Centru za specijalističke studije i kontinuiranu edukaciju Medicinskog fakulteta za upotrebu pečata Univerziteta u Banjoj Luci. 

Takođe, prihvaćen je Zahtjev Udruženja građana „Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj (CARD)“ za korištenje prostora Univerziteta u Banjoj Luci do 20.05.2017. godine.

Na svojoj 52. sjednici Upravni odbor je donio zaključak da se pokrene procedura  za izradu novog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6245/uni-2.jpg