Navigacija
Viber X logo

Stipendije za odlazak na Evropski forum Alpbah  u Austriji

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Otvoren je poziv za prijave na program stipendiranja za odlazak na Evropski forum  Alpbah (European Forum Alpbach - EFA),  u Austriji, jednu je od najuglednijih evropskih interdisciplinarnih konferencija koja se u ovoj zemlji održava još od 1945. godine. 

Prezentacije „Kako aplicirati za stipendiju Evropskog foruma Alpbah“ biće održane 23. februara 2016. godine u 18.00 časova na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, 5. marta 2016. godine u 12.00 časova na Pravnom fakultetu Univerziteta Banjoj Luci, te 07. marta 2016. godine u Mostaru.

Formalna struktura Foruma obuhvata tri velike cjeline: Nedjelja seminara (sedmica intenzivnih seminara koja nudi 16 najaktuelnijih tema iz raznoraznih oblasti), Ljetne škole i višednevni specijalizovani Simpozijumi (ekonomski, pravni, politički, zdravstveni, tehnološki).

Na program stipendiranja za EFA  mogu se prijaviti svi studenti i mladi uzrasta od 18 do 30 godina, a poziv je  otvoren  do 31. marta 2016. godine.

Stipendije u potpunosti pokrivaju troškove učešća, a postoji mogućnost i prijave za nadoknadu troškova smještaja sa doručkom, te džeparca. 

Formular za prijavu može se preuzeti sa zvanične veb- stranice Foruma www.alpbach.org, a šalje se isključivo putem pošte na adresu EFA u Beču.

Detaljnije informacije o programu Foruma, stipendijama i procesu apliciranja mogu se pronaći na pomenutoj veb - stranici www.alpbach.org. Takođe, za dodatne informacije i pitanja o tome kako se prijaviti za stipendije, zainteresovani mogu kontaktirati predstavnike Inicijativne grupe Alpbah u Sarajevu, zvaničnog partnera  EFA za Bosnu i Hercegovinu, putem imejla: info@igas.ba, veb- stranice www.igas.ba te IGAS Facebook, Instagram, Twitter  i LinkedIn profila.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5112/EFA-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5112/EFA-2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5112/EFA-3.jpg