Navigacija
Viber X logo

Rektor primio košarkašice i članove Uprave ŽKK „Orlovi“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milan Mataruga  primio je 27. januara 2017. godine  košarkašice i rukovodstvo Ženskog košarkaškog  kluba „Orlovi“ koji je nedavno odbranio titulu pobjednika Kupa Republike Srpske, nadigravši  u reprizi prošlogodišnjeg finala  ekipu „Mladog Krajišnika“.

Uspjeh ove mlade ekipe koju čine  studentkinje Univerziteta u Banjoj Luci  i učenice banjalučkih srednjih škola, utoliko je veći ukoliko se zna da  su do druge uzastopne titule u ovom takmičenju došli pobjedom nad ubjedljivo najtrofejnijom ekipom koja je čak 19 puta bila osvajač Kupa RS.

Uz čestitke na osvojenom trofeju, rektor je zahvalio košarkašicama što na najbolji način promovišu Univerzitet u Banjoj Luci, te istakao da  njihovi rezultati svima na Univerzitetu mogu da služe na čast. 

U ime kluba na prijemu se zahvalio dugogodišnji član uprave  Nebojša Kuštrinović. On je podsjetio na dugu tradiciju ovog kluba koji je stasavao zajedno sa Univerzitetom, te istakao da ŽKK „Orlovi“ osim što je ubjedljivo najbolji u Banjoj Luci i Republici Srpskoj, odlične rezultate bilježi i u Premijer ligi BiH gdje trenutno zauzima treće mjesto, te da je naša ekipa  takođe obezbijedile plasman u završnici  Kupa BiH koja će se igrati u aprilu.

Kuštrinović, kao i predsjednik Uprave Luka Lugonja zahvalili su na dosadašnjoj podršci Univerziteta Klubu koja se prije svega ogledala u pružanju mogućnosti  korištenja sportskih dvorana na prostoru Univerzitetskog grada. Oni su takođe izrazili očekivanje da će Univerzitet imati razumijevanja i za nastojanja kluba da obezbijedi svoje prostorije, te da će ih podržati u drugim njihovim aktivnostima.

Tokom prijema u Rektoratu razgovarano je i o saradnji Kluba sa Fakultetom fizičkog vaspitanja i sporta, o Međunarodnom memorijalnom turniru  „Aco-Prle-Milenko“ kojeg je upravo ŽKK „Orlovi“  prošle godine po prvi put organizovao,  o planovima za pokretanje ljetnog košarkaškog kampa i drugim temama. 

Rektor je poželio uspjeh klubu u narednim takmičenjima, a mladim košarkašicama  da osim sportskih rezultata nastave bilježiti uspjehe kao studenti i đaci, te dodao da će Univerzitet u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti da podržava Klub.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6146/Prva.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6146/treca.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6146/druga.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6146/cetvrta.JPG