Navigacija
Viber X logo

Preliminarna rang lista međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja

Opšte

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je preliminarnu rang listu rezultata Konkursa za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja na portalu Vlade Republike Srpske (www.vladars.net) – na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

Prema preliminarnim rezultatima, Ministarstvo će sufinansirati odlazak 22 studenta i devet profesora na međunarodnu razmjenu, kao i dolazak jednog profesora.

Najveći broj studenata na preliminarnoj rang listi je sa Medicinskog, Arhitektonsko-građevinskog i Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci te Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu a odlaze na razmjenu u Češku, Poljsku, Njemačku, Rusiju, Sloveniju, Izrael, Rumuniju, Austriju, Mađarsku, Italiju i Indiju.

Nastavno osoblje, čiju će razmjenu finansirati Ministarstvo prosvjete i kulture, prema preliminarnoj listi, predaje na Elektrotehničkom, Prirodno-matematičkom, Arhitektonsko-građevinskom, Pravnom i Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci te Filozofskom, Pravnom i Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu a odlaze na razmjenu u Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Rusiju i Švajcarsku.

Sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada dolazi u razmjenu jedan profesor na Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci.

Konkurs za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja raspisan je 05.04.2017. godine. Komisija je konstatovala da je u navedenom roku pristiglo ukupno 38 prijava i to 10 u kategoriji akademskog osoblja koje odlazi u razmjenu, jedno u kategoriji akademskog osoblja koje dolazi u razmjenu i 27 u kategoriji studenata koji odlaze u razmjenu.

Od 10 prijava u kategoriji akademskog osoblja koje odlazi u razmjenu, devet prijava su potpune i blagovremene, a jedna prijava ne ispunjava uslove konkursa.

Prijava jednog kandidata akademskog osoblja koji dolazi u razmjenu je potpuna i blagovremena.

Od ukupno 27 prijava u kategoriji studenata koji odlaze u razmjenu, 22 prijave su potpune i blagovremene, a pet prijava ne ispunjavaju uslove konkursa.

Pravo prigovora na preliminarnu rang listu je osam dana od dana objavljivanja liste na portalu Vlade Republike Srpske – na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

Preliminarne liste možete pronaći i u prilogu.

Preliminarna rang-lista - Akademsko osoblje
Preliminarna rang-lista - Dolazno akademsko osoblje
Preliminarna rang-lista - Studenti

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6711/Zgrada-Vlade-1-compressor_273380786.jpg