Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 2. sjednice Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice Upravni odborUniverzitet u Banjoj Luci

Upravni odbor Univerziteta u Banjoj Luci na 2. sjednici održanoj 12.09.2017. godine donio je Odluku o razrješenju dosadašnjeg člana Upravnog odbora iz reda studenata Saše Kukića i Odluku o verifikaciji mandata novoizabranog predstavnika studenata u UO Stefana Kuzmanovića.

Na istoj sjednici razmatran je i usvojen Izvještaj o finansijskom poslovanju Univerziteta u Banjoj Luci za period 01.01. do 30.06.2017. godine, kao i Izvještaj o realizaciji Plana javnih nabavki Univerziteta u Banjoj Luci za period 01.01. do 30.06.2017. godine.

Usvojen je i Izvještaj o izvršenom vanrednom djelimičnom popisu nefinansijske imovine na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Upravni odbor je prihvatio Prijedlog Odluke o dopuni odluka Upravnog odbora, od 24.06.2014. godine i od 13.03.2015. godine o utvrđivanju koeficijenata za radna mjesta koja nisu navedena u Zakonu o platama zaposlenih u prosvjeti i kulturi Republike Srpske. 

U nastavku sjednice UO je donio odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje više ugovora i sporazuma o saradnji, i to:
- Međuinstitucionalnog ugovora za 2017-2018. između institucija programskih i partnerskih zemalja Univerziteta Makedonija iz Soluna, Grčka i Univerziteta u Banjoj Luci, Bosna i Hercegovina; 
- Sporazuma o međusobnim odnosima Prirodno-matematičkog fakulteta, Bosna i Hercegovina i Fakulteta za tehnologiju polimera, Slovenj Gradec, Republika Slovenija;
- Dopune Sporazuma o saradnji između Državnog instituta za ruski jezik „A.S.“ Puškin (Rusija, Moskva) i Univerziteta u Banjoj Luci, Bosna i Hercegovina; te
- Sporazuma o akademskoj razmjeni i saradnji između Univerziteta u Gdanjsku (Poljska) i Univerziteta u Banjoj Luci.

Na sjednici je donesena i Odluka  o davanju saglasnosti za provođenje postupka javne nabavke u okviru Erasmus+ projekta STINT - „Jačanje internacionalizacije na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini“.

Takođe su donesene odluke o pokretanju postupka javne nabavke i rješenja o imenovanju Komisije za javnu nabavku:
- usluga štampanja za potrebe nastavnog procesa na Univerzitetu u Banjoj Luci;
- goriva za potrebe Univerziteta u Banjoj Luci;
- računarske opreme za potrebe Univerziteta u Banjoj Luci;
- hemikalija za potrebe Univerziteta u Banjoj Luci;
- radova na sanaciji podova u učionicama Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci;
- radova na objektu nove zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci; te
- opreme za telekomunikacije za potrebe Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Razmatran je i prihvaćen Zahtjev Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci za izmjenu Troškovnika UNIBL za akademsku 2017/18. godinu.

Donesena je i Odluka o odobravanju službenog putovanja rektoru Univerziteta u Belgorod (Rusija)

Žalbe Duške Žarković na Zaključak o odbacivanju kao neuredne dokumentacije za polaganje stručnog ispita, proslijeđena je Filološkom fakultetu na razmatranje.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6909/unibl_logo_novi.png